Ingezonden persbericht


Grand Theatre
za 16 april 20.30 uur
Keren Levi & Ugo Dehaes
Couple-like

Met trots vragen we je aandacht voor 'Couple-like', een co-productie van Grand Theatre Groningen die 16 april voor de 100ste speelbeurt terugkeert naar Groningen. Tevens vieren we het 100ste gevelbord van Stijn Smit.

Keren Levi en Ugo Dehaes reisden de hele wereld over met 'Couple-like'. Na de première in Moskou in 2006 stonden ze in Nederland, Slovenië, Turkije, Frankrijk, Roemenie, Belgie, Duitsland, Noorwegen, Israël, Italië, Hongarije, Oostenrijk, Polen en Luxemburg! 'Couple-like' is een intiem en toegankelijk duet waarin de twee dansers het publiek meenemen in poëtische situaties, een wereld van vertrouwen, wrijvingen en harmonie.

"... het sterkste verhaal blijft toch het verhaal van twee geliefden. Het is vaker verteld, maar zelden zo adembenemend mooi als door Keren Levi en Ugo Dehaes. Nauwelijks muziek, enkel het ritme van tastende handen, af en toe aangezet met een gepassioneerde kreun, meer had hun choreografie ook niet nodig." (Oscar Kocken/TM)

'I'm sticking with you, cause I'm made out of glue' - Lou Reed

Keren Levi is als choreografe nauw verbonden met Grand Theatre Groningen. Ze maakte ook 'Envelopes' (2010) The Prieze Piece (2007), Couple-like (2006), Faceless (2006) en Territory (hiermee won ze de BNGprijs in 2006).

100ste gevelbord
Stijn Smit heeft zijn 100ste gevelbord geschilderd. Deze heeft hij gemaakt met Irem Kaneli. Zij heeft inmiddels ook al zo'n kleine 60 op haar naam staan. We vroegen Stijn hoe het allemaal is begonnen:
"Het eerste bord was van 'Nico and the Navigators met Lilli in Putgarden', dus september 2001. Sjoerd SS Lautenbach heeft me in het diepe gegooid. Ik weet nog dat ik het erg groot vond. En het schilderen gebeurde met een of andere middeleeuwse toverlantaarn. Sinds november 2006 schilder ik alleen nog maar met Irem samen." Via facebook zie je bijna alle gevelborden!

entree: ¤12,- / ¤9,- (korting) / ¤7,50 (Grand Pas) reserveren: T 050 3140550 (ma-vr tussen 13-17) of via info@grandtheatregroningen.nl