***PERSBERICHT***

()

Amsterdam, 7 april 2011

16 APRIL: HALVE FINALE DJ KUNSTBENDE

Jong DJ-talent strijdt om ultieme droomprijs: een set draaien op Mysteryland 2011

Zaterdag 16 april is het zover! Dan vindt in Studio 80 in Amsterdam de halve finale DJ van Kunstbende i.s.m. Mysteryland plaats. Twaalf DJ-talenten uit heel Nederland strijden tijdens deze halve finale om een plek in de finale op 23 april in de Westergasfabriek in Amsterdam. Daar 'draait' het allemaal om de ultieme DJ-droomprijs: een eigen set draaien op Mysteryland 2011!

De winnaar van vorig jaar, DJ Darryl Dwight, mocht afgelopen zomer op Mysteryland draaien. Hij zegt hierover: "Ik stond tegenover de main stage, waar alle grote artiesten draaiden. Hierdoor kwam er veel publiek naar mijn podium. Ik kon mijn eigen muziek draaien en de mensen reageerden superenthousiast! Het was een ervaring om nooit te vergeten."

Topjury beoordeelt halve finalisten

Slechts vier talenten zullen na de halve finale doorgaan. Wie dat zijn, beoordeelt de jury, waarin ook dit jaar weer grote namen uit de dance scene plaatsnemen, zoals DJ Jean, Dance Tunes-oprichter Peter Hillebrands, Nachtlab-oprichter Bas Engels en Carina Kornfeind van Dance Tunes.

Nog één kans: de wildcard....

Voor de halve finalisten die afvallen is er na 16 april nog één extra kans op een finaleplek in de Westergasfabriek, want er wordt een wildcard uitgedeeld! Van 18 t/m 21 april kan iedereen via www.mysteryland.nl/kunstbende op zijn favoriet stemmen en een vijfde DJ naar de finale sturen.

Mysteryland Masterclasses voor halve finalisten

Voorafgaand aan de halve finale krijgen alle halve finalisten ook nog vier Masterclasses aangeboden door Mysteryland. Deze worden gegeven door DJ/producer Pitto, Epiqurus Agency, Henk van der Lely en de organisatie van Mysteryland. Tijdens deze masterclasses komen de halve finalisten alles te weten over de samenwerking tussen agency en DJ, het produceren van een eigen plaat en krijgen zij de kneepjes van het DJ-vak nog eens haarfijn uitgelegd.

Halve finale DJ
Zaterdag 16 april
17.30 tot 21.00 uur (deuren open om 17.15 uur)
Studio 80, Amsterdam
Toegang gratis
www.kunstbende.nl.

Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor cultuurparticipatie. De wedstrijd is één van de pijlers waarbij jongeren van 13 tot 19 kunnen meedoen aan acht kunstdisciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal en Theater & Performance. Deelname aan Kunstbende is gratis.

-einde persbericht-



Ingezonden persbericht