Ingezonden persbericht


PHILIPPE COUSTEAU PRESENTEERT
CNN's GOING GREEN: GREEN LIGHT FOR BUSINESS

De bekende milieudeskundige Philippe Cousteau gaat in 2011 als speciaal verslaggever voor CNN optreden en als gastheer van de succesvolle CNN Going Green serie. Philippe Cousteau is de 31-jarige zoon van Jan en Philippe Cousteau Sr. en de kleinzoon van de legendarische ontdekkingsreiziger, diepzeeduiker en oceanograaf Jacques-Yves Cousteau, o.a. beroemd om zijn prachtige films van de onderwaterwereld die nog regelmatig op televisie worden uitgezonden.

Iedere Going Green aflevering wordt voorafgegaan door een week met speciale 'groene' items die worden uitgezonden in de nieuwsprogramma's van CNN. In april wordt in 'Going Green: Green Light for Business', aandacht besteed aan de invloed die het bedrijfsleven uitoefent op milieu en omgeving en de activiteiten die worden ondernomen om milieuvriendelijk te werk te gaan.

Going Green: Green Light for Business
Het landschap is verblindend wit zo ver als het oog reikt maar de Noordpool is "Going Green"! Philippe Cousteau neemt de kijker in "Green Light for Business" mee op een Poolexpeditie. Hij laat zien op welke manier de ontdekkingen rondom klimaatveranderingen, die worden gedaan op de Poolexpedities en elders, invloed hebben op de bedrijfsvoering van vele ondernemingen. Zo maken Russische bedrijven gebruik van nieuwe doorvoerroutes in het Poolgebied om efficienter en milieuvriendelijker te kunnen opereren en maakt een Frans verpakkingsbedrijf een uniek product dat voorkomt dat lunchpakketten nog langer in de natuur rondslingeren. Deze milieubewuste bedrijven spelen een sleutelrol in het beschermen van onze planeet en veranderen de manier waarop wij leven.

Going Green: 'Green Light for Business' duurt een half uur en wordt uitgezonden op: Zaterdag 16 april om 10.00 uur, 15.30 en 22.30 uur Zondag 17 april om 11.30 uur en 17.00 uur
Maandag 18 april om 9.30 uur en 17.30 uur

Voor meer informatie over Philippe Cousteau en CNN's Going Green: www.cnn.com/goinggreen.

CNN

CNN International is de wereldwijde 24-uurs nieuwszender die naast internationaal en Europees nieuws ook uitgebreid bericht over het zakenleven, lifestyle, sport en entertainment. CNN biedt het nieuws aan via televisie, satelliet, internet en mobiele telefoons/handhelds. CNN is beschikbaar op alle continenten in 200 landen en in zeven verschillende talen.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht