Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-04-2011

Televisie
DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND
Uitzending zaterdag 16 april
Nederland 1 -- 20.25 uur

BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND
ONDER INDRUK VAN RAP

Dat rappen een aparte en bijzondere discipline binnen de muziekwereld is, wordt zaterdag 16 april duidelijk in DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND. Xander de Buisonjé, Glennis Grace en Wolter Kroes durven het aan om echt een nummer van Lange Frans te rappen. Een voorproefje is te zien op tros.nl/bestezangers.

Lange Frans staat deze uitzending centraal in DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND. Is Anita Meyer, Glennis Grace, Do, George Baker, Wolter Kroes, Xander de Buisonjé of Peter Koelewijn zijn beste vervanger als hij onverhoopt een optreden af moet zeggen?

Uit deze reeks van DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND komt een ongekend aantal hits. Glennis Grace staat nog altijd bovenaan de hitlijsten met haar vertolking van het nummer 'Afscheid' van Xander de Buisonjé. De 'Why tell me why remix' van Lange Frans en Anita Meyer, die ze speciaal voor de actie Japan gratis downloadbaar hebben gemaakt, is goed voor honderdduizenden hits op youtube/tros.

In DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND zingen deze Nederlandse topartiesten elkaars repertoire en kiest 'de hoofdgast' zijn of haar ideale vervanger. Hij of zij bepaalt wie welk nummer zingt en beoordeelt zijn/haar muzikale collega's. Dit alles wel met een grote knipoog. Middels de 'Kop van Jut' wijst de hoofdgast de winnaar aan. Aan het eind van de reeks weten we wie de beste zanger óf zangeres van Nederland is. De artiesten vertoeven een week lang op een landgoed in Zuid-Frankrijk. We zien we niet alleen de strijd om de titel, dit jaar kan de kijker ook meegenieten van de gezelligheid en de 'strijd' achter de schermen.

De presentatie is in handen van Victor Reinier. Aan hem de uitdaging om DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND in toom te houden én tot grote hoogten te brengen.

Voor meer informatie over het programma surf naar: www.tros.nl/bestezangers

Twitter mee op #bestezangers