Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-04-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 16 april
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 16 APRIL

In TROS KAMERBREED van zaterdag 16 april zijn te gast: Tweede Kamerleden Mirjam Sterk (CDA) en Tofik Dibi (GL) over de Noord-Afrikaanse vluchtelingen die via Lampedusa naar Europa komen en Marnix Norder (PvdA) integratiewethouder in Den Haag.

Het kabinet wil de mogelijkheden verruimen om ongewenste Oost-Europeanen uit te zetten. Polen, Bulgaren en Roemenen bezorgen flink wat overlast in sommige wijken van Den Haag. PvdA-wethouder Marnix Norder heeft hierover alarm geslagen en vindt gehoor bij VVD-minister van Sociale Zaken Henk Kamp. Margriet Vroomans en Kees Boonman praten hierover met de wethouder. Zijn de problemen werkelijk zo groot dat we het Europese recht van vrij verkeer van personen, goederen en diensten aan moeten passen? En kan dat eigenlijk wel?

De alom bejubelde Arabische lente heeft een keerzijde: immigranten vanuit Noord-Afrika zoeken hun heil in Europa en komen binnen via het Italiaanse eiland Lampedusa. De Italiaanse president Silvio Berlusconi heeft besloten deze immigranten een humanitair visum te geven waarmee ze drie maanden lang kunnen verblijven in andere Europese landen. Hij wil Europa hiermee dwingen Italië te helpen bij de opvang van de duizenden vluchtelingen. Maar Nederland heeft zich hier kwaad over gemaakt en zegt dat het een Italiaans probleem is. Mirjam Sterk, Tweede Kamerlid voor het CDA en Tofik Dibi, Tweede Kamerlid voor GroenLinks praten over hoe Europa om moet gaan met deze nieuwe immigranten.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl



Ingezonden persbericht