Gemeente Smallingerland


Nieuwe culturele zondagen op komst!

De planning voor een gloednieuwe reeks culturele Drachtster Zondagen is rond. In het voorjaar en de zomer staat er weer een hele reeks aan evenementen gepland, waaronder dus ook wederom op 5 zondagen. Opvallend is dat dit seizoen een aantal van deze culturele Drachtster Zondagen elders in Drachten plaatsvindt. Zo ontlasten we met name het Kiryat Onoplein.
Het overzicht van de Drachtster Zondagen voor dit seizoen tot dusver:

17 april: het Reidingpark wordt het toneel van de eerste zondag. Het vernieuwde park is uitstekend geschikt voor een bijzonder concert. Invulling is nog niet exact bekend, dus hou de aankondigingen in de gaten. Publiek zit op de nieuwe banken op de "Drachtster berg". En nu maar hopen op een mooie voorjaarsdag!

5 juni (de zondag van het lange Hemelvaartweekeinde): Dencity! Ons eigen danceevent verhuist van het Kiryat Onoplein naar het Slingepark (ter hoogte van Place 2 Be!). Line up volgt. Maak je op voor een heerlijk swingend feest in de groene omgeving langs de Lauwers.

3 juli: NEO DADA in Drachten. Een hele zondag over de terugkeer van de kunststroming DADA in Drachten met hedendaagse kunstenaars die een connectie hebben met de avant gardistische kunststroming van de 'roaring 20's' van de vorige eeuw. Een verrassende beeldende kunstroute door het centrum, kinderactiviteiten en huiskamerconcerten langs de Torenstraat, uitmondend in optredens op het Museumplein voor de deur van Museum Dr8888.

17 juli: Het Drachtstervaartconcert! Terwijl de woonwijk nog volop in aanbouw is, hebben de wijkbewoners al het initiatief genomen om een evenement langs de vaart te organiseren. Op deze zondag, vlak voor de zomervakantie echt begint, presenteren we een Drachtster Zondag vol met optredens die één ding gemeen hebben: streektaal! Ook voor dit evenement volgt de programmering later. Het podium voor dit concert ligt op het nu nog braakliggende terrein tegenover de Gjalt de Jongstraat. Dus: allemaal, met of zonder bootje, naar ons eigen vaartconcert!

25 september: Doe die Deur Dicht! De opvolger van 'Open die Deur!'. Want eigenlijk gaan we zo aan het einde van de zomer natuurlijk aan het culturele seizoen binnen beginnen en doen we de deur weer achter ons dicht. Het concept blijft: maak kennis met het aanbod van veel culturele, maatschappelijke en cultuurminnende organisaties in Drachten en omstreken.