Gemeente Someren


De Peeldag: Op reis door de Peel!

U wordt van harte uitgenodigd voor de zesde editie van de Peeldag! De Peeldag is hét evenement waarop u kunt zien wat er gebeurt op het gebied van plattelandsontwikkeling en wie daar allemaal mee bezig zijn. Dit jaar is het thema `op reis door de Peel'. De gemeentes uit de Peel en andere overheidsorganisaties maken u op de Peeldag wegwijs in al het moois dat de Peel te bieden heeft.

Natuurlijk is ook dit jaar weer de gebiedsgedeputeerde aanwezig om de Peeltrofee uit te reiken. De Peeltrofee is de prijs voor mensen, projecten of organisaties die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan plattelandsontwikkeling in de Peel. Er zijn drie projecten genomineerd voor de Peeltrofee. Eén van die projecten ligt in Someren, namelijk het recreatiegebied "De Heihorsten".

Vorig jaar werd de Peeldag voor het eerst samen met het Weidegangsfeest gehouden bij de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel. Het was een druk bezochte dag tussen de koeien! Vanwege dit succes is dit jaar voor dezelfde opzet gekozen. Bijzonder aan deze editie is de aanwezigheid van het Open NK Handmatig Klompen maken. Alle klompenmakers, zowel uit Nederland als daarbuiten, strijden voor de titel Beste Handmatige Klompenmaker van 2011.

De Peeldag vindt plaats op 17 april 2011 van 12.00 tot 17.00 uur bij de Brabantse Kluis, Kloosterdreef 8 in Aarle-Rixtel. Voor meer informatie kunt u kijken op www.streekhuisdepeel.nl

U bent van harte welkom op zondag 17 april op de Peeldag! Graag tot ziens!