Port of Rotterdam

Datum 12-4-2011
Bron Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

Topstudenten werken aan droomhaven

Het lectoraat Ideale Haven organiseert van 17 tot en met 21 april 2011 de Pressure Cooker: Rotterdam Brainport of the Future. Vijf dagen en nachten werken 50 topstudenten van diverse richtingen als economie, kunsten, bouwkunde, logistiek, personeel en arbeid samen met innovatieve experts uit onderwijs en bedrijfsleven aan hun droomhaven 2030. Overdag werken zij op RDM Campus. 's Nachts verblijven ze op Heijplaat.

Zij verdiepen zich in vragen als waar verdienen we in de toekomst ons geld mee? Hoe kan de bereikbaarheid verbeterd worden? Hoe kan Mainport Rotterdam de duurzaamste en schoonste haven ter wereld worden? Welke initiatieven zijn nodig om een betere koppeling tussen 'opleiding & werk' te realiseren? Hoe kan de stedelijke economie meer betekenen voor de haveneconomie en omgekeerd? Wat is de rol van ICT in 2030? En welk bedrijf is in 2030 de meest succesvolle onderneming? Veel uitdagingen die om een creatief antwoord vragen.

Vijf dagen om te werken aan één doel: slimme, nieuwe oplossingen bedenken. Tijdens deze dagen komen experts inspiratie leveren, worden innovatieve ideeën uitgewisseld in `het kleine café aan de haven' en gaan de teams natuurlijk ook bedrijven bezoeken. Op donderdag 21 april nemen Hans Smits, directeur Havenbedrijf Rotterdam, Cees Jan Asselbergs, directeur Deltalinqs, Gerard van Drielen, CvB-lid Hogeschool Rotterdam en Ron Kooren, CvB-lid STC-Group de spraakmakende ideeën, concepten en oplossingen in ontvangst. Het terrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij, icoon van de oude haveneconomie van Rotterdam, vormt de gehele week de uitvalsbasis van deze Pressure Cooker.