Gemeente Someren


De Heihorsten genomineerd voor Peeltrofee

Op zondag 17 april a.s. vindt de zesde Peeldag plaats in Aarle-Rixtel. Jaarlijks wordt tijdens dit evenement de Peeltrofee uitgereikt. Dit jaar is het project De Heihorsten genomineerd voor deze prijs. De overige genomineerden zijn het Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum Asten en het project 't Woold/Gezandebaan (golfbaan) in Asten-Heusden. De Peeldag wordt gehouden van 12.00 tot 17.00 uur bij de Brabantse Kluis, Kloosterdreef 8 in Aarle-Rixtel.

Peeltrofee

De Peeltrofee is de prijs voor mensen, projecten of organisaties die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan plattelandsontwikkeling in de Peel. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen al deze projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder de regie van provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in de reconstructiecommissie De Peel. Op 17 april a.s. zal de winnaar van de Peeltrofee van 2011 worden uitgeroepen.

Op reis door de Peel

Tijdens de zesde editie staat het thema `op reis door de Peel' centraal. De gemeenten uit de Peel en andere overheidsorganisaties maken u op de Peeldag wegwijs in al het moois dat de Peel te bieden heeft. De Peeldag wordt samen met het Weidegangfeest gehouden. Dit is de dag dat de deuren van de stal na de winter worden opengezet en de koeien al springend de wei ingaan. Daarnaast vindt het Open NK Handmatig Klompen maken plaats, waarbij klompenmakers strijden voor de titel Beste Handmatige Klompenmaker van 2011.

Benieuwd of het project De Heihorsten de Peeltrofee wint? Kom dan naar de Peeldag op 17 april a.s. van 12.00 tot 17.00 uur bij de Brabantse Kluis, Kloosterdreef 8 in Aarle-Rixtel. Voor meer informatie kunt u kijken op www.streekhuisdepeel.nl.