Gemeente Overbetuwe


Molukse week 17 t/m 22 april

Molukse week Ze zouden zes maanden in Nederland blijven, inmiddels zijn we 60 jaar verder. De Molukse gemeenschap is niet weg te denken uit Overbetuwe. Zij willen u graag meenemen in hun cultuur. De Molukse gemeenteschap wil de Molukse cultuur en historie onder de aandacht brengen bij een breed en divers publiek, via verschillende kunstuitingen. Zij willen de positieve en minder positieve kanten van de Molukse geschiedenis in Nederland tonen.

In het kader van het 10-jarig bestaan van de gemeente Overbetuwe zijn er in de week van zondag 17 tot en met vrijdag 22 april diverse Molukse activiteiten. De Molukse week begint met een kerkdienst in de Grote Kerk in Elst. Ook gaat die avond het `restaurant' voor het eerst open. In het stichtingsgebouw wordt een restaurant ingericht, die de hele week iedere avond een ander menu serveert. De opbrengst van het eten en de bijeenkomsten die we organiseren, komt ter goede aan de renovatie van de Molukse kerk.

De rest van de week worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een feestelijk theaterconcert, een vertelvoorstelling voor en door kinderen, het tonen van een aantal films. De film die op donderdagavond vertoond wordt, laat zien hoe de Molukse hoofdrolspeler een ernstig schietincident zag in het Molukse kamp Westkapelle, toen hij zes jaar was.

Voor een overzicht van alle activiteiten in de Molukse week en om u aan te melden voor diverse activiteiten, kunt u kijken op www.tifa.nl.