Stadsdeel Amsterdam Centrum

duurzaam museumkwartier

---

De Plantage Amsterdam wordt groen en duurzaam museumkwartier

12 april 2011

In de oostelijke binnenstad van Amsterdam werken zeventien musea en culturele instellingen samen aan een groen en duurzaam museumkwartier. Op 17 april ondertekenen Boudewijn Oranje (dagelijks bestuurder stadsdeel Centrum) en Cathelijne Broers (adjunct-directeur van De Hermitage en voorzitter van de Plantage Amsterdam) een convenant voor verduurzaming van de instellingen die zich hebben verenigd in het samenwerkingsverband de Plantage Amsterdam.

In nauwe samenwerking met stadsdeel Centrum is een convenant opgesteld om duurzaam ondernemen en duurzaam toerisme in Amsterdam te stimuleren. Hiermee levert de Plantage Amsterdam een bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van Gemeente Amsterdam. De partijen committeren zich de komende twee jaar aan de doelstelling om de CO2 uitstoot ieder jaar met 3% te reduceren. Daarnaast wordt er samengewerkt aan collectieve duurzame inkoop voor bijvoorbeeld energie, afval, papier en food and beverage.

De ondertekening van het convenant is het startsein voor een concrete aanpak van de verduurzaming van iedere aangesloten organisatie. Voor meer informatie over de Plantage Amsterdam, zie ook: http://www.deplantageamsterdam.nl/

---