Ingezonden persbericht


"EEN WERELD VAN KLEUR"

SOLO-EXPOSITIE ANTJE SONNENSCHEIN

15-04-2011 t/m 26-06-2011

In de schilderijen van Antje Sonnenschein is de liefde voor het Groninger landschap terug te vinden. De kleuren, de motieven, het weidse, de zo typerende boerderijen, de akkers; afhankelijk van het seizoen zo verschillend van kleur. Met haar schilderijen wil Antje de toeschouwer als het ware uitnodigen om in de schilderijen te stappen om langs de geurende korenvelden of over de Waddendijk te wandelen. Ook de stad Groningen is voor Antje een grote inspiratiebron, de prachtige grachten, huizen en boten.

Via krachtige kwaststreken lukt het haar uitstekend de kleur, het licht en de sfeer van dit uitgestrekte land en de stad Groningen uit te beelden.

Antje is geboren en opgegroeid in een landelijke omgeving in de buurt van Bremen. Daar werd zij al beïnvloed door het bekende werk van schilders van de kunstenaars kolonie Worpswede, werk dat in stijl en motieven veel gelijkenis vertoont met de schilderijen van de Groninger Ploeg. Daarmee heeft zij de sfeer van haar Duitse thuisomgeving teruggevonden in het Groninger landschap. Indirect refereert zij met haar landschappen aan het verleden, toch is het werk van Antje in alle opzichten hedendaags.

De feestelijke opening is op zondag 17 april om 14.00 uur.

Henk Bleker, Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

spreekt het openingswoord.

Galerie Het Raadhuis is gevestigd in een monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Wat ooit het oude Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst.

Galerie Het Raadhuis is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Bezoek voor meer informatie www.galeriehetraadhuis.nl