Ingezonden persbericht


Gisteren heb ik u onderstaand persbericht gestuurd over de Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa excursie op 17 april naar de Burgvallen. In dit persbericht is een foutieve starttijd genoemd. De excursie start om 10:00 uur ipv 13:00 uur zoals in het persbericht stond vermeld.

Met vriendelijke groet,

André Brasse

IVN Consulentschap Drenthe
Projectleider | Coördinator voorlichting en educatie, Nationaal beek- en esdorpenlandschap & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Persbericht
Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Excursie naar de Burgvallen

Op zondag 17 april a.s. organiseren het Nationaal Landschap & Nationaal Park Drentsche Aa een excursie naar de Burgvallen in de omgeving van Schipborg. Deelnemers krijgen een indruk van dit bijzonder mooie natuurgebiedje en van de elementen van het beek- en esdorpenlandschap. De excursie start om 10.00 uur bij de parkeerplaats Kymmelsberg te Schipborg en eindigt om ongeveer 12.00 uur. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het beek- en esdorpenlandschap van de Drentsche Aa is in de Middeleeuwen een heel goedwerkend systeem geweest. Vandaag de dag zijn er nog veel elementen van bewaard gebleven. Neem bijvoorbeeld de heide, strubben, geriefbosjes, houtwallen de es en het beekdal. De samenhang tussen alle elementen en inzicht in hoe het allemaal in zijn werk ging wordt duidelijk tijdens de excursie. Het landschap wordt zo vanuit een nieuw perspectief en begrip bekeken. Een verrekijker meenemen is handig. Honden zijn niet welkom bij de excursie.

Datum: zondag 17 april
Startplaats: parkeerplaats Kymmelsberg te Schipborg Starttijd: 10:00 uur

----------

Noot voor redacties