Antwerpen: Tunnels tijdelijk verkeersvrij voor 10 Miles

14/04/2011 09:31

Vlaamse Overheid

Het Agentschap Wegen en Verkeer sluit op zondag 17 april een aantal tunnels in en rond Antwerpen tijdelijk af in het kader van de 10 Miles. Dat is het loopevenement dat dit weekend plaatsvindt in de stad Antwerpen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer sluit op zondag 17 april een aantal tunnels in en rond Antwerpen tijdelijk af in het kader van de 10 Miles. Dat is het loopevenement dat dit weekend plaatsvindt in de stad Antwerpen. Concreet gaat het om een koker van de Kennedytunnel en de Bolivartunnel en om de Waaslandtunnel. Het doorgaande verkeer houdt best rekening met ernstige hinder.

Kennedytunnel

In de Kennedytunnel wordt de koker richting Gent afgesloten tussen 13.30 uur en 17.30 uur. Het verkeer moet in beide richtingen over één rijstrook door de andere tunnelkoker.

Bolivartunnel

In de Bolivartunnel wordt de koker voor staduitwaarts verkeer afgesloten tussen 12 uur en 17.30 uur. Het verkeer moet in beide richtingen door de andere koker.

Waaslandtunnel

De Waaslandtunnel wordt afgesloten tussen 9 uur en 11 uur en tussen 14 uur en 19 uur.

Overige hinder

De marathonwedstrijd passeert tussen 9.45 uur en 11 uur langs de afrit 5a Zuid van de Ring rond Antwerpen. Dat kan hinder veroorzaken. Ook aan afrit Deurne van de R1 wordt hinder verwacht tussen 11.15 uur en 14.30 uur.

Wie concrete informatie wenst over rijadviezen en omleidingen, kan terecht op de website van het Vlaamse Verkeerscentrum: www.verkeerscentrum.be .

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel