Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Harry Emmery invites.. Ken Ard in Jazzclub Daaldersplaats Muzikaal leider Harry Emmery nodigt zanger Ken Ard uit voor een concert op 17 april a.s. in Jazzclub Daaldersplaats, Hotel Restaurant De Daaldersplaats, Sneek.

Jazzclub Daaldersplaats
De concerten worden gehouden eens per maand op zondagmiddag in Hotel-restaurant De Daaldersplaats in Sneek. Dit gezellige restaurant biedt plaats aan zo'n 100 gasten, het is prima bereikbaar, tegenover het station en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Na afloop van de concerten kunnen gasten gebruik maken van een 4-gangen jazzdiner voor 17,50. Presentatie is in handen van Terry Emmery, zij zorgt voor een entertainende en informatieve begeleiding van de concerten.

Vorig concert Greetje Kauffeld
Zo'n 85 gasten genoten enorm van het mooie en vakkundige spel van de jazz legende Greetje Kauffeld. Zij bracht oude klassiekers en bekende jazzsongs. Greetje werd zeer vakkundig en geweldig begeleid op piano door virtuoos Rob van Bavel en door ontrabassist en muzikaal leider Harry Emmery.

Ken Ard
Deze Amerikaanse zanger, entertainer is geboren in de USA. Hij staat al meer dan 20 jaar op uiteenlopende podia. Ken schitterde al vanaf zijn zestiende in diverse grote musicals in Californië en op Broadway. Hij speelde o.a. in de musicals Cats en Starlight Express. Ken won 2 Grammy's voor musical liedjes en werd genomineerd voor een NAACP Award. Hij heeft gespeeld in de groep Wet Dreams met hun eerste single, die hij schreef, kwamen zij in de eerste week in de Amerikaanse top 40. Ken heeft opgetreden voor politieke en koninklijke afgevaardigden over de hele wereld zoals Bush, Clinton, het Marokkaanse koningshuis en de president van Kazakstan. Ook trad hij op met Lou Rawls, Gladys Knight en Gloria Gayner en speelde Ken in films met Anthony Quinn en Patti Labelle.Sinds een aantal jaren woont en speelt hij in ons land met bekende jazz musici. De pianist is Jan Reinen, hij is bovendien componist en arrangeur en speelt piano vanaf zijn 10e jaar. Zijn vader is de bekende jazztrompettist Willem Reinen. Jan studeerde aan het Haags en Hilversums conservatorium cum laude af. Hij speelde bij het Rotterdams Jazzensemble en leidde een grote jamsession op het North Sea Jazzfestival in 1993. Hij speelde met vele musici als: Barry Harris, Elaine Elias, Pat Metheny, Deborah Brown, Michael Brecker etc. Michel Petrucciani. De drummer is Erik Kooger is tevens afgestudeerd aan het conservatorium en speelt met o.a. Michael Varekamp, Michiel Borstlap en maakte een tournee met Gino Vanelli. Erik is een drummer met enorm veel energie en een goed gehoor. Muzikaal leider en contrabassist is Harry Emmery, hij heeft een eigen speeltechniek ontwikkeld: Thumbing, waarmee hij uniek is in de wereld. Harry Emmery (ex Metropole Orkest) is al 30 jaar lang een begrip in de jazzmuziek en heeft meer dan 90 albums gemaakt en gespeeld met o.a.: Chet Baker, Johnny Griffin en Freddy Hubbard. Harry gaf o.m. in 29 jaar 85 concerten op het North Sea Jazz festival. Hij is docent, arrangeur, componist en producer en speelt in diverse formaties. Deze middag presenteren de musici mooie en bekende jazzsongs.

Ken Ard 17 april a.s. 15 uur, Jazzclub Daaldersplaats, Hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66, Sneek. Entree 12,50 p.p. (voorverkoop: mede bij VIP Records, Sneek). Volgend concert 22 mei Dolf de Vries ft. Michael Varekamp.




Ingezonden persbericht