Ingezonden persbericht


zo 17 april

ARCHITECTUUR-
RONDLEIDINGEN
DE UITHOF
CULTURELE ZONDAG DE UITHOF

De Uithof bestaat dit jaar 50 jaar. Reden voor Culturele Zondagen om op 17 april De Uithof eens in het zonnetje te zetten. Ook Architectuurcentrum Aorta is tijdens dit jubileum van de partij met vier architectuurrondleidingen. Telkens staan twee bijzondere gebouwen in De Uithof centraal.

De afgelopen jaren heeft De Uithof zich ontwikkeld tot een wetenschapspark van formaat. Vooral de afgelopen vijftien jaar wordt er weer met verve gebouwd in De Uithof. Het heeft bijzondere, architecturale hoogstandjes opgeleverd, zoals het Educatorium van OMA en de Universiteitsbibliotheek van Wiel Arets. In april wordt de nieuwste aanwinst geopend: de nieuwbouw van de Bètafaculteit van Architectuurstudio Herman Hertzberger. Reden om eens een kijkje te nemen! Tijdens Culturele Zondag organiseert Aorta de volgende rondleidingen:

De Uithof: vijftig jaar bouwen voor kennis

Tijdens deze rondleiding vertellen we het verhaal van De Uithof van de eerste steen tot de laatste nieuwbouw. We starten met het Marinus Ruppertgebouw, het eerste gebouw in De Uithof, en brengen een bezoek aan het splinternieuwe David de Wiedgebouw van Architectuurstudio Herman Hertzberger.

Bouwen voor zorg

Met de komst van het Universitair Medisch Centrum in de jaren negentig, heeft De Uithof er een belangrijke functie bij gekregen; gezondheidszorg is één van de pijlers geworden waar De Uithof op bouwt. We bezichtigen twee zorginstellingen die in bijzondere architectuur gehuisvest zijn: het Ronald McDonald Huis van Bosch Haslett en het A.A. Hijmans van den Berghgebouw van Erick Egeraat.

Innovatief bouwen in De Uithof

In deze rondleiding staan we stil bij de innovatieve kenmerken in de Universiteitsbibliotheek van Wiel Arets en de Faculteit Educatie van Ector Hoogstad Architecten.

Wonen in De Uithof

In de eerste jaren viel al in de vroege avond een doodse stilte, zodra de universiteit zijn deuren sloot. Dat is veranderd met de komst van studentenhuisvesting in De Uithof. Inmiddels staan er meerdere studentencomplexen, die ervoor zorgen dat De Uithof op weg is een levendige wijk te worden. Tijdens deze rondleiding nemen we een kijkje bij de studentenhuisvesting aan de Cambridgelaan en het studentencomplex Casa Confetti.

()

INFORMATIE
datum
tijden

duur
startlocatie

kosten

Zondag 17 april 2011
De Uithof: vijftig jaar bouwen voor kennis: 12.30 en 14.15 uur Bouwen voor zorg: 12.45 en 14.45 uur
Innovatief bouwen in De Uithof: 13.15 en 15.15 uur Wonen in De Uithof: 13.45 en 15.45 uur

1 uur
Alle rondleidingen starten vanaf 'Reisbureau de Uithof', op het plein voor de ingang van de Universiteitsbibliotheek, Heidelberglaan 3. Gratis. Deelnemersbewijzen worden verstrekt vanaf 15 minuten voor vertrek van iedere rondleiding bij 'Reisbureau De Uithof'. Reserveren is niet mogelijk.

()



Ingezonden persbericht