KNHS

Maikel van der Vleuten wint Grote prijs van Lummen

17 april 2011


LUMMEN (KNHS) Maikel van der Vleuten (Mierlo) heeft met de goedgekeurde KWPN dekhengst VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) de Grote Prijs van Lummen winnend afgesloten. In de barrage kwamen tien combinaties in actie en daarvan was het Rabo Talent van het Jaar foutloos de snelste.

Toen de balans opgemaakt kon worden bleken maar liefst zes combinaties het barrage parcours sneller te hebben afgelegd als Van der Vleuten maar steeds kon die snellere tijd alleen maar gerealiseerd worden dankzij één of twee springfouten Zo werd de snelste tijd gerealiseerd door de in het Belgische As wonende Johnny Pals met Interadella Z die de chronometers stil zette op een tijd van 37.00 seconden maar twee springfouten moest laten noteren.

"Ik heb bewust de risico's gemeden. Mijn hengst is pas negen jaar en moet nog ervaring opdoen. Ik koos voor een vlotte foutloze ronde en zou dan wel zien hoe ver ik zou komen. Ik ben natuurlijk heel blij met deze zege en hopelijk is dit een goede generale voor de Nederlandse Kampioenschappen die tijdens de Paasdagen in onze achtertuin in Mierlo worden verreden", aldus Maikel van der Vleuten.

Jacob Melissen,
In opdracht van KNHS

Meer info: www.csiolummen.be

Uitslag 1.50m finale/Grote Prijs:


1. Maikel van der Vleuten (Mierlo) VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) 0 / 0 40.05

2. Heiko Schmidt (Dui) Cassiopeia 55 0 / 0 41.49
3. Alexander Butler (Ier) Will Wimble 0 / 4 35.32
8. Johnny Pals (As, B) Intradella Z 0 / 8 37.00
16. Leopold van Asten (Duizel) VDL Groep Amelie (v. Luidam) 4 89.36

Foto Maikel van der Vleuten: www.melissen.net