Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Hilversum, 22 maart 2010

GORDON, CAST MARY POPPINS EN ROBERT DOORNBOS
BIJ DISNEY XD MASTERCLASS

Iedere maand maken kijkers van Disney XD kans op een masterclass met een echte professional in het programma Disney XD Masterclass. Online kunnen kids zich opgeven voor de workshop die in die maand centraal staat. Na succesvolle workshops van onder andere Maarten Stekelenburg en een F16- piloot staan er de komende maanden ook diverse workshops op de planning. Gordon, de cast en crew van Mary Poppins en voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos coachen de winnaars.

Voor de huidige masterclass met zanger en X Factor jurylid Gordon kunnen kids zich nu opgeven op www.disneyxd.nl/masterclass. Hij vertelt de winnaar alles over het vak, beantwoordt vragen en geeft tips over wat te doen om zanger te worden. De maand erop kunnen kids een masterclass winnen met de cast en crew van de musical Mary Poppins. De winnaar mag een kijkje nemen achter de schermen, krijgt een workshop met de kinderregisseur van Mary Poppins en mag 's avonds op het toneel schitteren naast Noortje Herlaar. De laatste Masterclass staat in het teken van het thema autosport en wordt gegeven door voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Uit onderzoek blijkt dat het belangrijkste advies dat ouders hun zoons geven ''Be the best you can be!'' is. Van de jongens tussen de 8-14 jaar kijkt 58% op tegen een familielid (49% vader - 27% moeder). Factoren die volgens jongens voor succes zorgen zijn: hard werken (38%) en talent (22%). De eerste thema's van Disney XD Masterclass die in het kader stonden van piloten, voetballen en skateboarden haalden het beste uit kinderen met ruim 5000 aanmeldingen. De Masterclass met het thema muziek van Gordon wordt 17 april om 10.30 uur uitgezonden op Disney XD.

Disney XD is dé televisiezender voor stoere jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. Het station daagt kids uit en neemt hen mee in de wereld van sport, gaming, avontuur en muziek. En alles met een grote dosis humor. Kortom: Disney XD is fun! De televisiezender is dagelijks te zien van 06.00 's ochtends tot 18.00 's avonds en digitaal 24 uur te ontvangen via UPC op kanaal 503. Daarnaast verschijnt maandelijks het Disney XD Magazine.