Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voorbereiding op Wereldjongerendagen 2011

Jongeren bisdom Rotterdam bijeen rond 'Vamos a Madrid'

Rotterdam, 28 maart 2011 - Zondag 17 april 2011 komen enkele honderden jongeren uit het Bisdom Rotterdam bijeen voor de jaarlijkse palmzondagbijeenkomst. De dag staat in het teken van de Wereldjongerendagen die in augustus 2011 in Madrid worden gehouden: Vamos a Madrid. Dit betekent "wij gaan naar Madrid", en is de titel van de reis die het Bisdom Rotterdam organiseert naar de WJD 2011.

Het programma op Palmzondag kent een Spaans karakter en biedt onder meer de workshops 'speed-daten met heiligen', 'Cultuur en katholicisme in Spanje', 'Flamenco dansen' en 'Wat is Pasen'. Daarnaast is er sport en spel en een presentatie van het jongerenwerk Rock Solid. De dag wordt afgesloten met een gebedsviering, waarna een uitgebreid tapasbuffet klaarstaat voor de jongeren. Tijdens het eten zal een professionele Spaanse artiest zorgen voor Madrileense sfeer en gezelligheid. Iedereen is uitgenodigd voor deze dag, ook jongeren die niet mee gaan naar de wereldjongerendagen in Madrid. Opgeven kan via de website www.vamosamadrid.nl.

Jongeren uit de hele wereld komen tijdens de Wereldjongerendagen samen om met elkaar het katholieke geloof te vieren. Het initiatief voor dit geloofsfeest vol cultuur, muziek, internationale ontmoetingen en diepgang gaat uit van de rooms-katholieke kerk, gastheer is paus Benedictus XVI. De eerste editie was in 1985 te Rome, in 2008 vonden de WJD in het Australische Sydney plaats. Uit Nederland waren er toen 700 deelnemers, 180 van hen kwamen uit bisdom Rotterdam. Het thema van 2011 luidt "Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof" (naar Kol. 2,7).

Datum: 17 april 2011
Waar: Stanislas College, Westplantsoen 71, Delft Tijd: 13.30 tot 20.00 uur
Kosten: 5,- (bij voorinschrijving), 7,50 aan de deur

Einde bericht


---

Noot voor de redactie /