Ingezonden persbericht


Theatergroep De Warme Winkel presenteert Luitenantenduetten

Donderdag 21 april gaat de nieuwste voorstelling Luitenantenduetten van Theatergroep De Warme Winkel in première in Amsterdam. Deze razend actuele voorstelling over de waarde van kunst is vervolgens tot en met zaterdag 28 mei op locatie te zien in Amsterdam. Deze voorstelling hanteert geen vaste toegangsprijs, maar het publiek wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage waarmee ze zelf de waarde van kunst kan uitdrukken.

Over Luitenantenduetten

Het is oorlog. Twee luitenanten. Hun cultuur ligt onder vuur. Verschanst in hun betonnen biotoop broeden zij op hun verdediging. Met zang en dans, epauletten, bajonetten, poezie en proza proberen zij terrein te winnen. Schubert wordt gehoord , Goethe geciteerd. Manoeuvres, charges, exercities. Recht afgestikte zomen, rimpelloze dromen. De vrouw op een voetstuk, de barbaar op de korrel. Hier, waar de meeste stemmen niet gelden worden plannen gesmeed om door de belegering heen te breken. Deze gedecoreerde disciplinegeile doordravers, met hun glanzend gepoetste esthetiek, ontdaan van modder, spuug en ketchup, zijn niet bang om vuile handen te maken. U bent bij hen in goede handen. Zij handelen ter goeder trouw.

Over Theatergroep De Warme Winkel

De Warme Winkel is een energieke, performatieve en beeldende theatergroep.Vanuit een sterke inhoudelijk basis wordt in een strak georkestreerde tumult alle theatrale middelen ingezet om een paradox te vieren, een dilemma aan te scherpen of een ode te brengen aan het gekozen onderwerp. De afgelopen jaren heeft de groep naam gemaakt met een vijfluik oeuvre-stukken over Oostenrijkse kunstenaars (waaronder het veelgeprezen Rainer Maria en voor het Vlaams Theaterfestival geselecteerde Kokoschka Live!) Onder de noemer 'Weense Herfst' gaat het gehele vijfluik in het najaar van 2011 op tour.

Credits:

concept en spel: Vincent Rietveld en Ward Weemhoff, eindregie: Marien Jongewaard, muziek: Touki Delphine; Bo Koek, dramaturgie: Mart-Jan Zegers, productie: Roos Brouwer, publiciteit: Leonie Dijkstra, zakelijke leiding: Jantien Plooij

Speeldagen:

Do 21 (première) en dan tot en met 28 mei elke donderdag tot en met zaterdag

Aanvang: 20.30 uur

Reserveren via: 06-30347898 of via Frascati 020 626 68 66

Entree: Vrijwillige bijdrage

Op locatie onder de stad

Met dank aan: Fonds voor de Podiumkunsten, Frascati, Schijnheilig

Kijk voor meer informatie op www.dewarmewinkel.nl