Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Groningen, 4 april 2011

CINEMADINER, VOER VOOR ALLE ZINTUIGEN - SIDEWAYS

Inmiddels is het een succesformule geworden, het CinemaDiner in ForumImages in Groningen. Terwijl het publiek geniet van een innemende, hilarische of ontroerende filmhuishit wordt een heerlijk driegangendiner voorgeschoteld - waarbij de chef zich laaat inspireren door de film die draait. Zondag 17 april, om 18.30 uur wordt er gedineerd tijdens Sideways.

SIDEWAYS
Alexander Payne, Verenigde Staten, 2004, kleur 123 minuten, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Miles (Paul Giamatti) en Jack waren tijdens hun studie kamergenoten. De één is nu een gefrustreerde leraar Engels die kampt met een niet-gepubliceerde roman, zijn scheiding en meer van die dingen, de ander een flierefluiter, casanova en b-acteur op zijn retour. Aan de vooravond van Jacks eerste huwelijk besluiten de twee kameraden een reis te maken door de Santo Ynez Valley, een Californische wijnstreek. Ze willen een weekje genieten van de vrijheid, een partijtje golf, lekker eten, kortom het goede leven: Miles gaat vooral voor de bijzondere druivensoorten en unieke afdronk, Jack eigenlijk voor de 'vrouwtjes'. Terwijl de twee steeds ruziën en zich ergeren aan de ander ontmoeten ze serveerster Maya en haar vriendin Stephanie. Geweldige zwartromantische comedy van de maker van Election en About Schmidt. Oscar beste scenario 2005.

Zondag 17 april, 18.30 uur
ForumImages, Hereplein 73, Groningen
Entree: ¤ 32,50 (incl. film + dinner, excl. drankjes) Reserveren kan tot en met donderdag 14 april via cinemadiner@forumimages.nl of via de telefoon van de kassa van ForumImages: 050 312 04 33 (aantal personen + keuze tussen vegetarisch of niet-vegetarisch). Wij stellen het zeer op prijs wanneer u zich afmeldt als u onverhoopt toch niet aanwezig kunt zijn.

Groninger Forum
Het Groninger Forum wordt een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum voor informatie, cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie voor iedereen. Voordat het nieuwe gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt in Groningen is gerealiseerd (naar verwachting zal dat in 2016 zijn), worden al spraakmakende projecten georganiseerd waarin partijen van binnen en buiten het Groninger Forum participeren. Meer informatie over het Groninger Forum is te vinden op www.groningerforum.nl. Sinds september 2010 huist de programmering van het Groninger Forum samen met filmtheater Images in ForumImages aan het Hereplein in Groningen. www.forumimages.nl