Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AMB-Cultuurcafé 17 april: bomen en landschap in kunst en muziek

Op zondag 17 april vindt in het Armando Museum Bureau in Amersfoort weer een AMB-Cultuurcafé plaats. In het Cultuurcafé van april staan bomen en het landschap centraal. Te gast is kunsthistorica Marian van Caspel-van Til, die een lezing geeft over De betekenis van bomen. De middag wordt muzikaal omlijst door violiste Camilla van der Kooij. Het AMB-Cultuurcafé begint om 15.30 uur. Voorafgaand aan het AMB-Cultuurcafé geeft kunsthistorica Sity Fokkema om 14.30 uur een rondleiding door de tentoonstelling Aantekeningen over het verleden / Notes Concerning the Past.

In de mythen van vrijwel alle volkeren worden bomen met mensen geïdentificeerd. In haar lezing gaat Marian van Caspel-van Til in op het werk van moderne en hedendaagse kunstenaars die inhaken op deze identificatie. Daarbij komt onder meer het werk van Armando aan bod. Marian van Caspel-van Til was in 1988 één van de oprichters van de Kunsthistorische Leergangen Utrecht, waaraan zij 20 jaar leiding gaf. Momenteel geeft zij cursussen en lezingen op het gebied van kunst, religie en spiritualiteit, waarbij zij graag een verbinding legt tussen oude kunst en moderne en hedendaagse kunst.

De muziek tijdens het AMB-Cultuurcafé wordt verzorgd door violiste Camilla van der Kooij. Zij brengt een gevarieerd programma ten gehore met een sferisch en landschappelijk karakter. Klassieke muziekstukken, zoals Méditation van Jules Massenet, Cantabilé van Paganini en de Fantasie voor harp en viool van Saint-Saëns, maar ook bewerkingen van en improvisaties op popliedjes als Lemon Tree van Fools Garden en Sparrow van Simon & Garfunkel.

Camilla van der Kooij begon als vierjarige met vioollessen. Op haar twaalfde werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daarna studeerde zij aan het Conservatorium van Rotterdam. Ze sloot haar studie in 2008 succesvol af. Tijdens het Prinses Christina Concours 2001 won ze de tweede prijs en ze was tweemaal laureate van het Inter-Provinciaal Muziekconcours. Camilla van der Kooij speelt in verschillende kamermuziekensembles. Ze is onder andere tweede violiste bij het Red Limo String Quartet, dat optrad in diverse televisie- en radioprogramma's en de Uitmarkt Kamermuziekprijs 2007 won.

De toegang voor het AMB-Cultuurcafé bedraagt ¤ 10,-. Dit is inclusief bezoek aan de tentoonstelling. Reserveren is gewenst en kan via email: info@armandomuseum.nl of telefoon: 033 4614088. De rondleiding door Sity Fokkema is gratis bij bezoek aan het museum.

-einde persbericht-



Ingezonden persbericht