Ingezonden persbericht


Persbericht - 14 april 2011

Johannes Passion live vanuit Concertgebouw op Radio 4 Radio 4 programma live in tien Europese landen

De Johannes Passion van Johann Sebastian Bach wordt aanstaande zondag live uitgezonden tijdens het Zondagmiddagconcert (AVRO) op Radio 4. Bachs muzikale vertelling van het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie van Johannes, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest en het Groot Omroepkoor, is op hetzelfde moment in diverse Europese landen te beluisteren. Via de European Broadcasting Union (EBU) krijgen negen Europese klassieke radiostations zondag aanstaande live verbinding met het Concertgebouw. Vier andere Europese landen zenden het concert later uit.

Het Zondagmiddagconcert op Radio 4 wordt van 14.15 tot 17.00 uur gepresenteerd door Maartje Stokkers. Uitvoerenden zijn het Koninklijk Concertgebouworkest en het Groot Omroepkoor onder leiding van Jan Willem de Vriend met als solisten James Gilchrist (tenor), Bernarda Fink (mezzosopraan), Werner Güra (tenor) en Florian Boesch (bas).

Het Zondagmiddagconcert van Radio 4 is zondag live te horen op klassieke radiostations in Engeland, Denemarken, Spanje, Polen, Slovenië, Bulgarije, Tsjechië, Letland en Estland. Noorwegen, Zweden, Roemenie en Litouwen zenden het concert op een later tijdstip uit.

Radio 4
Radio 4 brengt 24 uur per dag klassieke muziek. De zender neemt de luisteraar mee op een reis door de tijd, met de mooiste klassieke muziek van de middeleeuwen tot nu. Het aanbod van muziek op Radio 4 maakt dat er voor zowel de nieuwe als de ervaren liefhebber veel te genieten is. Radio 4 volgt het Nederlandse muziekleven actief en geeft aandacht aan jong talent. Jaarlijks zendt Radio 4 circa elfhonderd concerten uit, waarvan een groot deel live. Ook laat de zender de beste concerten en opera´s uit 's werelds beroemdste concertzalen horen. Radio 4 is dé klassieke radiozender.

Voor meer informatie: www.radio4.nl