Politie Rotterdam Rijnmond

Tientallen bestuurders met teveel drank op achter het stuur

Datum publicatie: 17-04-2011 11:07

Om de verkeersveiligheid te vergroten hebben agenten afgelopen weekend enkele alcoholcontroles gehouden op Voorne-Putten. In totaal werden 53 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en zijn er vier rijbewijzen ingevorderd.

De start van de actie was vrijdagavond in Brielle. Later die nacht is de controle voortgezet in Spijkenisse (Spijkenissebrug en Hartelkruis). In totaal kregen 24 bestuurders een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol. Van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast is een man aangehouden voor een openstaande boete van 1.600 euro en hij moest nog een straf van 7 dagen uitzitten. Een andere man is aangehouden omdat hij zich heeft verzet tijdens zijn aanhouding.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ook in Spijkenisse een alcoholcontrole gehouden. Hier kregen nog eens 29 bestuurders een bekeuring voor het rijden onder invloed en zijn er twee rijbewijzen ingevorderd. Ook deze nacht is een man aangehouden omdat hij zich heeft verzet bij zijn aanhouding.