Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 17-04-2011

Politie pakt geld en goederen af van criminelen

UTRECHT- De politie heeft gisteren twaalf personen aangehouden in verband met georganiseerde hennepteelt. Een groot aantal luxe goederen en een aanzienlijk geldbedrag werd inbeslaggenomen.

Een rechercheteam van tien rechercheurs startte in Februari 2011 een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezig hield met de handel in verdovende middelen. In korte tijd werd door rechercheurs informatie ingewonnen en op 16 april werden bij 11 woningen/panden invallen gedaan en werden 12 personen aangehouden. De invallen waren in Breukelen, Zeist, de Meern, Maarssen, Loenersloot, Nieuwersluis, Vreeland, IJsselstein en Loenen aan de Vecht.

Bij deze invallen werden twee hennepplantages aangetroffen met in totaal 1300 planten. De politie-inzet was er op gericht om de verdachten aan te houden en het crimineel verkregen vermogen inbeslag te nemen. Zo werd er drie ton aan contact geld ingenomen, 6 autos en een motor. Daarnaast nam de politie ook twee vuurwapens, een geldtelmachine en administratie in. Een verdachte heeft een huis in De Meern en een gedeelte van zijn (kostbare) inboedel werd inbeslaggenomen.

De verdachten, mannen en vrouwen in de leeftijd van 21 tot 44 jaar zijn ingesloten voor verhoor.

Gestoken

UTRECHT- Op zondagochtend werd een man gestoken met een mes. Omstreeks
01.30 uur kreeg de politie de melding dat iemand was neergestoken op de Oudegracht. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen een man hard wegrennen. De achtervolging werd ingezet en de man zonder vaste woon- of verblijfplaats (leeftijd onbekend) werd direct aangehouden. Iets verderop werd het 22-jarige slachtoffer aangetroffen. Hij had een forse snijwond aan zijn arm en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De toedracht is op dit moment nog onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding auto/scooter

UTRECHT- Op vrijdag raakte een persoon op een scooter gewond bij een aanrijding. Omstreeks 19.20 uur reed een scooter met daarop twee mannen van 19 en 23 uit Utrecht en Amersfoort over de Kwangodreef. Door nog onbekende oorzaak kwam de scooter in aanrijding met een 21-jarige automobilist uit Zeist. De twee mannen vielen op de grond en de 19-jarige bijrijder raakte dusdanig gewond dat hij werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Inbrekers snel gepakt

UTRECHT- Op zondagochtend werden twee inbrekers snel gepakt. Omstreeks
01.25 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een schuur naast een woning aan de Leidseweg. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen twee personen aan in de omgeving. Een persoon was nog druk bezig een bivakmuts en handschoenen weg te werken. Beiden jongen, in de leeftijd van 17 en 18 jaar uit Utrecht en Maartensdijk werd direct aangehouden. Het slot van de schuur was geforceerd en vermoedelijk was het de inbrekers te doen om de scooter die hierin stond. Het duo is ingesloten voor verhoor.

Gevallen met bromfiets

UTRECHT- Op zaterdagavond raakte en man gewond nadat hij was gevallen met zijn bromfiets. Omstreeks 20.40 uur reed een 48-jarige man uit Utrecht over de Broeder Alarmstraat. Door onbekende oorzaak kwam de man ten val en raakte gewond. Agenten roken een sterke alcohollucht om hem heen. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd. Hier is ook bloed afgenomen om te bepalen of hij teveel had gedronken.

Conflict

UTRECHT- Op zaterdagochtend ontstond er een conflict in de Larixstraat. Drie personen werden aangehouden.

Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie de melding dat een bewoner aan de Larixstraat was mishandeld. Agenten kwamen ter plaatse en een persoon was door klappen gewond geraakt. Een man werd vervolgens aangehouden als verdachte in deze geweldszaak. Er ontstond een oploop op straat en de politie hield nog twee personen aan die erg vervelend waren op straat. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.