Politie Gelderland-Midden

Arnhems stel aangehouden

Publicatiedatum: 17-4-2011 11:32:23

ARNHEM - Een 25-jarige Arnhemmer en zijn 22-jarige vriendin zijn in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 april aangehouden op het Willemsplein. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en orde verstoring; zij voor het storen van politiewerk.

Die nacht was er in het centrum van Arnhem een opstootje. Agenten kregen te horen dat het stel onenigheid had. Tevens zagen zij dat de Arnhemmer - mogelijk onder invloed - de orde verstoorde. Zo zou hij twee andere mannen fysiek te lijf hebben willen gaan. De reden voor dit gedrag is nog onbekend. De Arnhemmer werd vervolgens van de Korenmarkt verwijderd.
Enige minuten later was er weer een conflict. De vrouw zou onder meer hebben aangegeven dat haar vriend haar had geduwd en geld van haar had afgenomen. Ze zou in eerste instantie aangifte willen doen, maar zag daar toch van af. De Arnhemmer werd alsnog aangehouden (voor openbare dronkenschap en orde verstoring). Hierop zou de Arnhemse boos zijn geworden en zich recalcitrant hebben gedragen. Ook zou zij de agenten het werk onmogelijk hebben gemaakt, waarna zij werd aangehouden. (2011045426/45432 - sw)