Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht, 17-04-2011

Verkeerscontrole

VIANEN- Op vrijdag werden van 08.00 uur tot 13.00 uur een verkeerscontroles gehouden de locaties Kostverloren, Prins Bernhardstraat, de Hagenweg en de Stuartweg. In totaal werden 48 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden in geslotenverklaring, het niet voorhanden hebben autopapieren, rijden zonder rijbewijs en niet handenvrij bellen.

Forse aanrijding

NIEUWEGEIN- Op zaterdag raakte twee personen gewond nadat hun auto over de kop was geslagen. Omstreeks 03.00 uur reden agenten over de Parkhout en zagen zij een auto op zijn kop in een weiland liggen. De agenten stapten direct uit en renden naar de auto. Er zaten geen personen in. De auto was eerst tegen een betonblok aangereden, vervolgens tegen een boom en een lantaarnpaal en was tot stilstand gekomen in het weiland. Terwijl de agenten bij de auto stonden kwam een 22-jarige man uit Amersfoort aanlopen. Hij was licht gewond en vertelde in de auto te hebben gezeten. Deze man was onder invloed van alcohol. Een 17-jarige jongen uit Nieuwegein kwam vervolgens ook tevoorschijn. Hij zat onder het bloed en had een gebroken schouder. Beiden werden vervoerd naar het ziekenhuis. Voor de politie is het nog onbekend wie er gereden heeft en heeft de zaak in onderzoek.

Kostbare buit

NIEUWEGEIN- Op zaterdagochtend werd bij een winkel ingebroken en kostbare buit gestolen. Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een winkel aan de Herenstraat. Een ruit was vernield en een hoeveelheid sieraden was weggenomen. De twee dieven reden vervolgens weg op een rode scooter. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, District Lekstroom.

Brand in personenauto

NIEUWEGEIN- Op zondagochtend ontstond er brand in een auto. Omstreeks
01.00 uur kregen politie en brandweer de melding dat een auto in brand stond op de Alkemaderschans. De brandweer bluste de brand. Door de vlammen en het rondvliegende glas raakte twee anderen autos ook beschadigd. Er bestaat een vermoedden van brandstichting en politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, District Lekstroom.