Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.45 uur

Utrecht, 17-04-2011

Politie pakt geld en goederen af van criminelen

REGIO UTRECHT- De politie heeft gisteren twaalf personen aangehouden in verband met georganiseerde hennepteelt. Een groot aantal luxe goederen en een aanzienlijk geldbedrag werd inbeslaggenomen.

Een rechercheteam van tien rechercheurs startte in Februari 2011 een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezig hield met de handel in verdovende middelen. In korte tijd werd door rechercheurs informatie ingewonnen en op 16 april werden bij 11 woningen/panden invallen gedaan en werden 12 personen aangehouden. De invallen waren in Breukelen, Zeist, de Meern, Maarssen, Loenersloot, Nieuwersluis, Vreeland, IJsselstein en Loenen aan de Vecht.

Bij deze invallen werden twee hennepplantages aangetroffen met in totaal 1300 planten. De politie-inzet was er op gericht om de verdachten aan te houden en het crimineel verkregen vermogen inbeslag te nemen. Zo werd er drie ton aan contact geld ingenomen, 6 autos en een motor. Daarnaast nam de politie ook twee vuurwapens, een geldtelmachine en administratie in. Een verdachte heeft een huis in De Meern en een gedeelte van zijn (kostbare) inboedel werd inbeslaggenomen.

De verdachten, mannen en vrouwen in de leeftijd van 21 tot 44 jaar zijn ingesloten voor verhoor.

Boefjes aangehouden

WOERDEN- Op zondagochtend werden twee personen aangehouden omdat die getracht hadden een bromfiets te stelen. Omstreeks 00.05 uur kreeg de politie de melding dat twee personen zich verdacht ophielden bij een auto aan de Madridlaan. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen twee 13-jarige jongens bij de auto aan. Zij hadden een vaag verhaal en bij nader onderzoek werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De jongens werden meegenomen naar het bureau waar ze verklaarden een bromfiets te hebben willen stelen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Verf op auto's

MIJDRECHT- Op zondagochtend werden een aantal autos besmeurd met witte verf. Omstreeks 00.05 uur zag een bewoner van de Viergang dat zijn auto was besmeurd met witte verf. De politie werd gewaarschuwd en verder onderzoek wees uit dat bij 6 andere auto hetzelfde was gebeurd. Dit was o.a op de Buitenkruier en de Houtzaagmolen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Rijn&Venen.

Verkeersconflict

WILNIS- Op zaterdagochtend werd een agressieve automobilist aangehouden nadat hij twee personen had geslagen.

Omstreeks 10.00 uur reed een 22-jarige automobilist uit Vinkeveen over de Ir. Enschedeweg. Bij de rotonde werd de 22-jarige man afgesneden door een 19-jarige automobilist uit Utrecht. De 22-jarige schrok hevig en claxonneerde. Kennelijk was de 19-jarige man hier niet van gediend. Hij stopte abrupt, stapte uit en liep naar de man uit Vinkeveen. Hij trok het portier open en sloeg de 22-jarige man meerdere keren op zijn gezicht en deze liep daarbij meerdere verwondingen op. Een 22-jarige medeweggebruiker uit Vinkeveen wilde het geweld laten stoppen door de geweldpleger aan te spreken. De 19-jarige man sloeg nu deze man meerdere keren en stapte vervolgens in zijn auto en reed weg.

Na politieonderzoek kon de agressieve man in Utrecht worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.