Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 17-04-2011

Doorrijden na aanrijding

BILTHOVEN/DE BILT De politie heeft op zaterdag 16 april een man aangehouden die verdacht wordt van doorrijden na een aanrijding.

Rond 22.05 uur zagen agenten tijdens een surveillance op de Boslaan een auto die hen tegemoet kwam rijden. Toen de agenten dichterbij kwamen, zagen zij drie personen uit de auto stappen. De auto rookte en er liep koelvloeistof over de straat. De bestuurder gaf aan dat er iemand met een trekhaak tegen de auto aan was gereden. Er liep echter een oliespoor vanaf de auto. De agenten volgende het spoor en kwamen uit bij een omver gereden verkeersbord op de Soestdijkseweg. De 23-jarige man uit Bilthoven is hierop aangehouden in verband met doorrijden na een aanrijding. De man verzette zich hierbij hevig en een agent werd in zijn arm gebeten. De auto werd in beslag genomen.

Mishandeling

ZEIST -Op zondag 17 april heeft de politie een man aangehouden in verband met mishandeling.

Rond 02.40 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten was bij een horecagelegenheid op de Slotlaan. Ter plaatste troffen agenten een 45-jarige man uit Zeist aan die door een andere man in bedwang gehouden werd. Bij navraag bleek dat de Zeistenaar een medewerker van de horecagelegenheid had geslagen. De man uit Zeist is hierop aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Op pad met pylonen

BILTHOVEN/DE BILT De politie heeft op zondag 17 april drie jonge heren bekeurd die drie pylonen hadden meegenomen.

Tijdens een surveillance op de 1e Brandenburgerweg zagen agenten rond 03.40 uur drie heren fietsen die alle drie een pylon op hun fiets vervoerden. De agenten hebben de jongens van 17 en 19 uit de Bilt en Bilthoven aan gesproken en een bekeuring gegeven voor baldadigheid.

Tas weg, auto bijna gestolen

BILTHOVEN/DE BILT Op vrijdag 15 april, rond 20.45 kreeg de politie de melding dat er mogelijk een auto werd gestolen op de Burgemeester van der Borchlaan.

Een echtpaar had een auto geparkeerd op een parkeerterrein in Bilthoven. Bij terugkomst bleek dat een handtas met daarin autosleutels van een andere auto was gestolen. Het echtpaar reed snel naar huis omdat in de tas ook hun adresgegevens te vinden zijn. Toen zij de straat in reden, zagen ze gelukkig dat de andere auto er nog stond. Op dat moment gingen echter de lichten van de auto aan. Het echtpaar reed met hoge snelheid op de auto af waarop een man uit de auto sprong. De man wist te ontkomen, een getuige heeft hem in een klaar staande auto zien springen op de Groenekanseweg.

Van de verdachte is een signalement bekend:


- getinte man


- opvallend lang


- kort golvend donker haar


- Grijs vest of t-shirt

Eventuele getuigen van dit voorval of personen die deze verdachten menen te herkennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via het telefoonnummer 0900-8844 of via het anonieme meldingsnummer 0800-7000.