Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 17-04-2011

Poging tot beroving

AMERSFOORT Op zondagochtend 17 april kreeg de politie omstreeks 01.50 uur de melding dat een 17-jarig meisje uit Amersfoort van haar fiets was getrokken. Ter plaatse bleek dat het meisje samen met een vriendin over de Laan der Hoven fietste toen er een scooter hen tegemoet kwam rijden. De scooter had snelheid gemaakt en reed vervolgens tussen de meisjes door. Hierbij probeerde de passagier van de scooter de tas van het meisje af te pakken. Zij hield haar tas echter goed vast en werd meegesleurd. Tegen een hek kwam zij uiteindelijk tot stilstand maar gelukkig had ze haar tas nog aan haar arm. Het meisje raakte licht gewond aan haar buik.

Van de verdachten is een signalement bekend:


- Bestuurder: licht getinte huidskleur, donker haar


- Passagier: Wit petje


- Vermoedelijk grijze scooter

Eventuele getuigen van dit voorval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844 of via het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Aanrijding brommer

AMERSFOORT Aan de Utrechtseweg heeft op zaterdag 16 april een aanrijding plaatsgevonden tussen een bestuurder van een brommer en een automobiliste. Omstreeks 15.40 uur kreeg de politie de melding dat een bromfietser ten val was gekomen. Ter plaatse trof de politie een 16-jarige jongen uit Hoogland aan die tegen een hek langs het fietspad was aangereden. De bromfietser was tegen een personenauto aangereden. De 90-jarige bestuurster uit Leusden had de jongeman waarschijnlijk over het hoofd gezien toen zij vanaf de Utrechtseweg een parkeerplaats op wilde rijden. De jongen is met vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

Lokfiets gestolen

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdag 16 april een man en een vrouw aangehouden die een lokfiets hadden gestolen.

De twee waren op het Stationsplein op zoek naar de eerder gestolen fiets van de vrouw. Toen zij daar een andere fiets zagen staan die niet op slot stond, namen ze die vervolgens mee. Helaas voor hen betrof het een lokfiets en konden de 19-jarige man uit Hoogland en een 20-jarige vrouw uit Gouda snel worden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal op gemaakt.

Drie gewonden bij aanrijding

AMERSFOORT Op de Stichtse Rotonde heeft op vrijdag 15 april een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Rond 17.55 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden waarbij meerdere slachtoffers waren gevallen.

Ter plaatse bleek dat een 70-jarige man uit Bilthoven met hoge snelheid de rotonde opgereden was. Toen hij afwilde slaan, vloog hij uit de bocht en hierbij reed hij frontaal tegen een personenauto op die stond te wachten om de rotonde op te rijden. Hierbij raakte de bestuurster, een 45-jarige vrouw uit Amersfoort en haar bijrijdster, 25-jarige vrouw uit Utrecht gewond. Ook de 70-jarige man liep letsel op. Alle drie zijn zij overgebracht naar het ziekenhuis. Uit de blaastest die bij de man werd afgenomen bleek dat hij teveel had gedronken. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.