Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht, 17-04-2011

Graffitispuiters aangehouden

VEENDENDAAL Op zaterdag 16 april kreeg de politie rond 17.30 uur de melding dat twee jongens graffiti aan het spuiten waren op de Buurtlaan-west. Toen de politie ter plaatse kwam waren de jongens verdwenen. Met behulp van diverse getuigen konden op de Aardbeivlinderstraat uiteindelijk twee 14-jarige jongens uit Veenendaal en Ede aangehouden worden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Eiergooier bekeurd

DOORN Op vrijdag 15 april heeft de politie een man aangehouden die met eieren het politiebureau in Doorn aan het bekogelen was.

Rond 23.45 uur stond een agent met zijn dienstvoertuig voor het politiebureau in Doorn toen hij doffe klappen op de auto hoorde. Toen de agent ging kijken waar het geluid vandaan kwam, zag hij een man staan die met eieren tegen het politiebureau en de auto aan het gooien was. De man zag de agent en ging er vervolgens vandoor. Agenten gingen achter de 24-jarige man uit Doorn aan. Uiteindelijk kon hij op de Acialaan aangehouden worden. Hij kon met een bekeuring voor baldadigheid op zak weer naar huis.

Ambulance rijdt op muur van stenen

DOORN- Op zaterdagochtend 16 april kreeg de politie omstreeks 03.10 uur de melding dat een ambulance in was gereden op een muur van stenen. Deze muur was midden op de Amersfoortseweg opgebouwd. De ambulance was onderweg naar een spoedklus en de bestuurder had de muur niet gezien en was in volle vaart tegen de muur aangereden. Hierdoor liep de ambulance forse schade op, gelukkig raakte niemand gewond. De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuige(n) of met personen die menen informatie te hebben over deze zaak. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Kentekenwisseltruc

DRIEBERGEN De politie heeft op zondag 17 april twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets.

Rond 00.05 uur gingen agenten af op een melding dat op de Rijksweg A12 een bromfiets met een Duits kenteken reed met in zijn kielzog een personenauto. Een getuige zag beide voertuigen een parkeerplaats oprijden. Daar verwisselden ze de Duitse kentekenplaat voor een Nederlandse. Vervolgens reden zij er weer snel vandoor. De personenauto kon uiteindelijk verderop op de Rijksweg A12 staande worden gehouden. In de auto lagen onderdelen van de bromfiets en de Duitse kentekenplaat. De 19-jarige bestuurder en zijn 20-jarige bijrijder, beide uit Utrecht, zijn hierop aangehouden. De bromfietser wist te ontkomen.

Aanrijding

VEENENDAAL - Op de Grote Beer heeft vrijdagmiddag 15 april een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenvoertuigen.

Omstreeks 16.35 uur kreeg de politie de melding dat er een ongeval had plaats gevonden op een druk kruispunt op de Grote Beer. Een 43-jarige bestuurder uit Tolkamer was het kruispunt opgereden in de veronderstelling dat het verkeerslicht op groen stond. Dit was waarschijnlijk niet het geval. Op de kruising reed hij vervolgens 28-jarige bestuurster uit Veenendaal aan. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.