Politie Drenthe

Zondag 17 april 2011

Provincie Drenthe, 17-04-2011

Persberichten 17 april 2011

Winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag een 28-jarige man uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had bij een winkel aan het Koopmansplein in Assen een portemonnee weggenomen zonder hiervoor te betalen. De 28-jarige is overgebracht naar het bureau. Hij kon met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

EMMEN Bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat in Emmen heeft de politie zaterdagavond een 60-jarige inwoner uit Emmen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man wordt er van verdacht twee repen chocolade in zijn binnenzak gestopt te hebben zonder hiervoor te betalen. De verdachte is overgebracht naar het bureau. Na verhoor kon hij met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

EMMEN Een 40-jarige man uit Ter Apel werd vrijdagmiddag betrapt tijdens een winkeldiefstal. De man stak bij een supermarkt aan de Baander kledingstukken in zijn jas en rekende niet af. Dit werd opgemerkt door het aanwezige personeel. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man is inmiddels met een proces-verbaal op zak heengezonden.

ASSEN Een 40-jarige inwoner uit Assen probeerde vrijdagmiddag bij een winkel aan de Oudestraat in Assen schoenen mee te nemen zonder te betalen. Dit werd opgemerkt door het personeel. De man werd aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en overgebracht naar het bureau. Na verhoor kon de verdachte met een proces-verbaal naar huis.

Alcohol in het verkeer

NIETAP - Een 60-jarige bestuurder uit Nietap blies zaterdagmiddag tijdens een controle op de J.P. Santeeweg in Nietap 860 ug/l. De man ontving een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

ASSEN - De politie controleerde in de nacht van zaterdag op zondag op de Europaweg-Zuid in Assen een 23-jarige automobilist uit Gits (Belgie). Na een blaastest op straat waaruit bleek dat hij alcohol had genuttigd, werd hij aangehouden. In het politiebureau blies de man 500 ug/l. De man ontving een rijverbod voor 5 uur en een proces-verbaal.

Mannen aangehouden

ASSEN De politie heeft zaterdagavond op de Rolderstraat in Assen een 37-jarige man uit Bovensmilde aangehouden voor belediging. De politie was ter plaatse vanwege een melding van aanwezige lastige lieden. Ter plekke beledigde de man een agent. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Tevens werd een 35-jarige man uit Smilde aangehouden. De man weigerde herhaaldelijk om aan een bevel van de politie gehoor te geven. De man is hierop aangehouden en naar het bureau gebracht. De politie heeft de zaak in behandeling.

Wildplassen
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee mannen aangehouden op de Weiersstraat in Assen. Een 23-jarige inwoner uit Assen werd aangehouden omdat hij verdacht werd van wildplassen en hij weigerde zijn id-bewijs te tonen. Een 21-jarige man uit Ter Aard bemoeide zich er mee en weigerde herhaaldelijk de vorderingen van de politie op te volgen. Hij werd uiteindelijk hiervoor aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het bureau en worden gehoord.

Verstoren openbare orde

ASSEN - Zaterdag aan het eind van de avond heeft de politie een 23-jarige man uit Assen aangehouden op de Oldengaardestraat in Assen. De politie had een melding ontvangen. De Assenaar hield zich vervelend op bij een portiek van een flat. Hij wilde aan de politie zijn naam niet verstrekken. Hij werd aangehouden in verband met het verstoren van de openbare orde en het niet willen tonen van zijn id-bewijs. De man is overgebracht naar het bureau en met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Aanhouding na mishandeling

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag vond er een mishandeling plaats op de Opaalstoep in Assen. Een 20-jarige jongeman uit Groningen werd geslagen en kwam ten val. Hij hield verwondingen aan zijn gezicht over. Een 17-jarige verdachte uit Assen kon op aanwijzingen van getuigen in de directe omgeving worden aangehouden. De exacte toedracht is nog niet duidelijk. De politie doet nader onderzoek naar het voorval en de verdachte wordt nader gehoord.

Aanrijding

ODOORN Zondagochtend vond een ongeval plaats op de N34 nabij Odoorn. Hierbij waren 4 autos betrokken, waaronder eentje met een paardentrailer. De exacte toedracht van de aanrijding wordt onderzocht door de politie. De automobilisten kwamen grotendeels met de schrik vrij. Twee personen (leeftijd en woonplaats nog onbekend) zijn voor controle met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gegaan. De weg is afgezet.

Vernieling woning

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Hijken aangehouden op verdenking van vernielingen aan een woning aan de Brinkstraat in Beilen. De verdachte trapte tegen de schuttingdeur en vernielde het raampje in de voordeur. Een en ander gebeurde nadat de eigenaar van de woning hem even daarvoor aanspraak op zn gedrag. De verdachte zou tegen een ander pand hebben geplast. De jongeman, die onder de invloed was van drank, kon door de politie ter plaatse worden aangehouden en is overgebracht naar het bureau. Hij wordt nader verhoord door de politie.

Mishandeling

COEVORDEN Een 19-jarige jongen uit Coevorden werd door de politie in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Op de Markt in Coevorden werd een 42-jarige man uit Zandpol mishandeld. De 19-jarige jongen werd als verdachte aangewezen. Het slachtoffer is voor behandeling van een hoofdwond naar het Scheperziekenhuis gebracht. De politie doet nader onderzoek.

Huiselijk geweld

ASSEN De politie hield zaterdagochtend een 31-jarige man uit Klazienaveen aan. De man wordt er van verdacht zijn 28-jarige vriendin te hebben mishandeld. Het project huiselijk geweld wordt gevolgd.

Vernielingen volkstuinen

BEILEN In de nacht van woensdag op donderdag hebben er meerdere vernielingen plaatsgevonden bij de volkstuintjes aan de Beilervaart in Beilen. Verschillende kisten en tuinhuisjes zijn opgebroken en de spullen (tuingereedschap, kunstmest, bestrijdingsmiddelen etc) over de tuinen verspreid. De politie doet nader onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Weet u meer of hebt u iets gezien? Dan kunt u bellen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.