Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |'t Harde - Automobilist met inbrekerswerktuig en drugs    |

Op zaterdagavond 16 april heeft de politie een 40-jarige man uit de gemeente Opsterland (Friesland) aangehouden. Hij was in het bezit van inbrekerswerktuig en drugs. Ook bleek de man een rijontzegging te hebben en zijn auto stond als geschorst van de wegenbelasting geregistreerd.


De politie kreeg de melding rond 23.30 uur. Een man zou zich vreemd gedragen op de parkeerplaats Kraaijenberg langs de Rijksweg A28 ter hoogte van 't Harde. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij de man aan. Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van inbrekerswerktuig en een hoeveelheid harddrugs. De auto van de man bleek bij de Belastingdienst als geschorst geregistreerd te staan en de APK was verlopen. De man had vermoedelijk zelf gereden, echter had hij een rijontzegging. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor is ingesloten. De drugs, inbrekerswerktuig en auto zijn in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2011051044

|     |Harderwijk - Dronken snorfietser verraadt zichzelf        |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 17 april een 22-jarige snorfietser uit Harderwijk aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man blies ruim 1.5 promille, dat is meer dan zeven keer het maximum toegestane promillage voor beginnend bestuurders. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Agenten zagen de snorfietser rond 04.00 uur rijden op de Bruggestraat in Harderwijk. De man viel op doordat hij meerdere malen luidruchtig claxonneerde. Agenten hielen hem staande en uit een blaastest bleek dat de snorfietser gedronken had. De beginnend bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van ruim 1.5. Dat is meer dan zeven keer het maximum toegestane promillage voor beginnend bestuurders. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


2011051119

|     |Epe - Inbraak in restaurant                               |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 16 april is er ingebroken in een restaurant aan de Hoofdstraat in Epe. Of er iets is gestolen is nog niet duidelijk.


Men is binnengekomen door een ruit te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


2011050800

|     |Ermelo - Scooterrijder gewond na eenzijdig ongeval        |

Een 17-jarige scooterrijder uit Ermelo is in de nacht van zaterdag op zondag 17 april gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. Hij is met onder andere neusletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 00.30 uur. De jongen reed over de Heidelaan in Ermelo en raakte door onbekende oorzaak een lantaarnpaal die aan de rechterkant van de weg stond. Hierdoor verloor hij de controle over zijn scooter waardoor de jongen ten val kwam. Hij raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.


2011051074

|     |Wapenveld - Automobilist gewond na eenzijdig ongeval      |

Een 22-jarige automobilist uit 't Harde is zaterdagmorgen 16 april gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 10.20 uur. De automobilist reed over de Kamperweg in Wapenveld richting Wezep. Door onbekende oorzaak kwam hij in de rechterberm terecht waardoor de man de controle over zijn auto verloor en tegen een boom tot stilstand kwam. Hij raakte hierbij gewond en is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


2011050840

|     |Harderwijk - Motorrijder rijdt zonder rijbewijs           |

De politie heeft vrijdagmiddag 16 april de motor van een 49-jarige motorrijder uit Harderwijk in beslag genomen. De man reed met hoge snelheid over de N302 bij Harderwijk terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.


Surveillerende agenten zagen de motorrijder rond 15:45 uur met hoge snelheid over de N302 bij Harderwijk rijden. Hij is staande gehouden en toen bleek dat hij reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd, is de man aangehouden. De motorrijder is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na het verhoor kon hij weer naar huis. De motor is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.


2011050546

|     |Putten - Alcoholcontrole: zeven bestuurders onder invloed |

De politie heeft op zaterdagavond 16 april een alcoholcontrole gehouden in Putten. Zeven bestuurders bleken teveel gedronken te hebben. Van twee automobilisten is het rijbewijs ingevorderd.


De controle is tussen 18:00 een 00:30 uur gehouden aan de van Geenstraat en de Oude Rijksweg in Putten. De passanten zijn onderworpen aan een blaastest en bij zeven van hen bleek dat zij gedronken hadden. De bestuurders die gedronken hadden moesten op de ademanalyse een tweede blaastest doen. Met de ademanalyse kan de politie het alcoholpromillage meten. Twee beginnend bestuurders bliezen hierbij 0.6 promille. Voor hen is 0.2 het maximum toegestane promillage. Drie ervaren bestuurders bliezen 0.6, 0.7 en 0.8 promille, voor hem is 0.5 promille het maximum. Eén automobilist blies 1.3, zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 42-jarige automobiliste uit Ermelo blies ruim 1.8, dat is meer dan drie keer het maximum promillage. Ook haar rijbewijs is ingevorderd.


2011051037 / 2011051021

|     |Heerde - Meisje aangehouden na mishandeling               |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 18-jarige meisje uit de gemeente Epe geslagen is. Het incident heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag 17 april voorgedaan en een 19-jarige meisje uit Epe is aangehouden voor mishandeling.


Het voorval is rond 01.45 uur bij de politie gemeld. Het 18-jarige meisje zou door het 19-jarige meisje geslagen zijn in een horecagelenheid in het centrum van Heerde. Zij had hierbij een kleine verwonding aan haar hoofd opgelopen. De politie kwam ter plaatse en heeft het 19-jarige meisje aangehouden. Zij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. Het 18-jarige meisje is ter plaatse door ambulancepersoneel aan haar verwonding behandeld. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis overgebracht te worden. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek.


2011051057


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --