Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontrole

Buren, Kerk-Avezaath, 17-04-2011 o Van zaterdagavond 20.00 tot zondagochtend 04.00 uur voerde de politie een grootscheepse alcoholcontrole uit op twee locaties in Buren en Kerk-Avezaath.

In totaal werden 1.250 blaastesten uitgevoerd, waarbij het merendeel van de bestuurders keurig onder de toegestane limiet bleef. In totaal bleken acht bestuurders teveel te hebben gedronken. Een beginnend bestuurder van een snorfiets blies 620 ugl (waar hem als beginnend bestuurder 88 ugl was toegestaan) en reed bovendien op een opgevoerde snorfiets. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de snorfiets zal technisch onderzocht worden.

Eén automobilist ging zelfs twee keer in de fout. Nadat de man, een 62-jarige Duitser, bij de eerste controle om 21.00 uur 430 ugl had geblazen (bijna twee keer de toegestane limiet) kreeg hij een rijverbod. Ook werd hem een boete van 400 euro opgelegd die hij omdat hij woonachtig was in Duitsland direct moest voldoen. Agenten troffen hem echter kort na middernacht, nog voor het opgelegde rijverbod was verstreken, opnieuw achter het stuur van zijn auto aan. Toen bleek bovendien dat het rijbewijs van de bestuurder in Duitsland reeds ongeldig was verklaard vanwege rijden onder invloed.

De bestuurder kan voor deze zaak een dagvaarding tegemoet zien.

(16)

Laatst gewijzigd 17-04-2011 12:43 | © Regio Gelderland-Zuid |