Politie Groningen

Zondag 17 april 2011

Provincie Groningen , 17-04-2011

Jonge wielrenner gewond bij verkeersongeval

ADUARD Een 14-jarige jongen uit Tolbert is zaterdagmorgen in de Burgemeester Seinenstraat in Aduard gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen fietste op zijn racefiets in de richting van de Friessestraatweg. Een 19-jarige automobilist die voor hem reed moest remmen voor een tegemoetkomende auto. De wielrenner merkte dit te laat op en botste tegen de achterkant van de auto. De jongen vloog vervolgens tegen de achterruit. De 17-jarige kwam er met een kinwond goed vanaf. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis en werd door een ambulance thuis gebracht.

Minderjarige kledingdievegge aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft zaterdagmiddag een 17-jarige meisje uit Delfzijl aangehouden voor het plegen van kledingdiefstal op de markt. Het meisje werd door marktkoopman op de Grote Markt betrapt bij het stelen van meerdere kledingstukken. Toen het meisje wegliep sprak de marktkoopman haar aan. Hij droeg de dievegge over aan gealarmeerde agenten. Bij onderzoek troffen agenten de gestolen kleding bij haar aan. De jonge dievegge moest mee naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring werd zij door de politie overgedragen aan haar ouders. De gestolen kleding kon voor de verkoop weer op de rekken worden gehangen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na huiselijk geweld

WINSUM De politie heeft zaterdagmiddag een 57-jarige inwoner uit Winsum aangehouden voor mishandeling van zijn partner en beide kinderen. De man had na een woordenwisseling met zijn beide kinderen geslagen en bij de keel gegrepen. Zijn vrouw was door de man fors beetgepakt. Agenten konden de 57-jarige verdachte voor de woning in de boeien slaan. Hij moest mee naar het politiebureau. De man was onder invloed van alcohol en werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Van de slachtoffers worden aangiften opgenomen. Zij hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Het traject huiselijk geweld werd in gang gezet.

Fietsers gewond bij eenzijdig ongevallen

GRONINGEN/UITHUIZEN Zaterdagmiddag zijn twee fietsers ( 40 en 8 jaar) uit Groningen en Uithuizen gewond geraakt bij eenzijdig verkeersongevallen.


-Een 40-jarige fietser raakte zaterdagmiddag gewond bij een verkeersongeval in de Moesstraat in Groningen. Getuigen troffen het slachtoffer gewond aan naast zijn fiets en waarschuwden de politie. Niemand had gezien hoe de fietser ten val was gekomen. Ook het slachtoffer kon zich van het ongeval niets meer herinneren. Hij werd met een hoofdwond en een schouderbreuk door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


-In Uithuizen raakte een 8-jarige jongetje gewond. Het kereltje fietste aan de Ommelandenweg in Uithuizen van een zandbult af. Aan het einde van de afdaling ging het mis. Vermoedelijk zag hij een tweede heuvel niet en werd met fiets en al gelanceerd. Hierbij vlogen zowel de fiets als de jongen meerdere malen over de kop. Politie en ambulancepersoneel kregen assistentie van het Mobiel Medisch Team (MMT). De jongen werd met een behoorlijke hoofdwond overgebracht met een ambulance naar het ziekenhuis.

Drie gewonden na eenzijdig verkeersongeval

MIDWOLDA Bij een eenzijdig verkeerongeval zijn zaterdagmiddag drie bejaarde vrouwen (79 en 88jaar) uit Midwolda gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak reed de 88-jarige bestuurster met haar auto tegen de gevel van een gerestaureerde woning aan de Hoofdweg in Midwolda. De slachtoffers raakten na de aanrijding bekneld in de auto. Zij werden door de brandweer uit hun benaderde positie bevrijd en werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoek de toedracht van het ongeval.

Klant doet greep in kassa

HAREN De politie onderzoekt de diefstal van geld uit een kassalade in een supermarkt aan de Jachtlaan in Haren. Zaterdagmiddag, omstreeks 17:00 uur, toonde een onbekende man belangstelling voor een mobiele telefoon. Hij lokte hierbij een kassiere weg bij de kassa. Toen de vrouw wegliep zag de man kans om een geldbedrag uit de kassalade weg te nemen. De politie beschikt over camerabeelden en stelt een onderzoek in.

Automobilist gewond na voorrangsfout

T ZANDT - Een 37-jarige automobilist uit Zeerijp is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in t Zandt. Hij kreeg op de Molenweg geen voorrang van een 63-jarige automobilist uit Spijk. Door de aanrijding raakte het slachtoffer bekneld in zijn auto. Hij werd door de brandweer uit zijn benaderde positie bevrijd. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden afgesleept.

Hardleerse alcomobilist aangehouden

MARUM De politie heeft zaterdagavond een 57-jarige man uit Marum aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Een surveillerende agent controleerde de automobilist op de Westerbuuren in Marum. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 2,0 vastgesteld. Bovendien was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bij controle bleek dat de verdachte een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid had. Na verhoor kon hij met een rijverbod het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist rijdt door na aanrijding

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond een 35-jarige automobilist (zonder vaste woonplaats) aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een dronken automobilist die na een aanrijding was doorgereden. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder op de rotonde bij de Siersteenlaan en de Goudlaan in Groningen een gestalde fiets had geramd.Hij was na de aanrijding doorgereden. Op basis van kentekengegevens en getuigenverklaringen kon de verdachte in de omgeving worden aangehouden. Hij had zich verstopt in de bosjes aan de Goudlaan. Bij controle wees een blaastest uit dat de automobilist teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 2,7. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de verdachte in 2009 al was ingevorderd. Ook stond er nog een gevangenisstraf van 50 dagen voor hem open. Hij is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt of hij nog meer schade heeft veroorzaakt. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Koperdief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 45-jarige man uit Warffum aangehouden voor koperdiefstal. Agenten reageerden op een melding van diefstal op het bouwterrein Ciboga aan de Korerweg. Een getuige had de dader betrapt bij het stelen van koperen buizen. De verdachte was daarna weggelopen. De politie kon de koperdief op basis van de getuigenverklaring in de omgeving aanhouden. Het gestolen koper werd door agenten bij de verdachte aangetroffen. Hij moest mee naar het politiebureau en werd voor verder onderzoek ingesloten. Het gele goud werd in beslaggenomen. De politie onderzoekt de koperdiefstal.

Man voor mishandeling aangehouden

MIDDELSTUM De politie heeft zaterdagnacht een 30-jarige man uit Middelstum aangehouden voor mishandeling. Agenten reageerden op een melding van ruzie op de Hypolytuslaan in Middelstum. Het bleek dat de 30-jarige man na een ruzie een 38-jarige vrouw in haar gezicht had geslagen. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht. De geweldpleger kon even later door agenten in zijn woning aan de Boerdamsterweg worden aangehouden. De man verzette zich tijdens zijn aanhouding. De verdachte werd door agenten met gepast geweld overmeesterd en ingesloten. Het slachtoffer hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na inbraakmelding

LEEK De politie heeft zaterdagnacht een 21-jarige man uit Bulgarije aangehouden. Agenten reageerden op een inbraakmelding bij een bedrijf aan de Auwemalaan in Leek. Bij onderzoek bleek dat er in het bedrijf niet was ingebroken. In de omgeving troffen agenten een geparkeerde bestelbus met een Bulgaars kenteken aan. Toen de inzittende de agenten zag dook hij weg. Bij controle had de Bulgaar geen aannemelijke verklaring voor zijn aanwezigheid op het industrieterrein. Omdat hij zich niet kon legitimeren moest hij mee naar het politiebureau. Hij werd voor de vaststelling van zijn identiteit ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Joyrider met auto in de sloot

FINSTERWOLDE Een 17-jarige jongen uit Beerta is zondagmorgen met de schrik vrijgekomen na een verkeersongeval. Agenten kregen omstreeks 06:15 uur een melding dat op de Kromme Ellenboog, in de richting van Oostwold, een auto in de sloot was gereden. Dienders troffen daar een auto aan die met de neus in de sloot lag. De 17-jarige jongen, die op de wal stond, bekende tegenover de agenten dat hij de bestuurder was en de auto zonder toestemming van zijn ouders had meegenomen. Tijdens de autorit was de jonge bestuurder de macht over het stuur verloren en in de slip geraakt. In de slip ramde hij nog een lantaarnpaal en een bushokje. De auto kwam vervolgens in de sloot tot stilstand. Hij was na het ongeval op eigen kracht uit de auto geklommen. Hij bleek niet gewond. De auto raakte zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De jongen werd door agenten overgedragen aan zijn ouders. Hij zal later worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.