Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 17-04-2011

Automobilist uit Teteringen probeert agent van motor te rijden

BREDA: Bij een alcoholcontrole heeft de politie zaterdagavond een 40-jarige man uit Teteringen aangehouden wegens poging tot doodslag, het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs.

Agenten van het regionale Verkeershandhavingsteam waren bij de Ettensebaan (Bagvenpark) bezig met een alcoholcontrole. Een motorrijder viel op dat een bestuurder van een zwarte Golf de aanwijzingen van de agenten niet opvolgde en wegreed. Hij ging er achteraan en op de A16 probeerde de bestuurder de agent van zijn motor te rijden. Uteindelijk kon de man uit Teteringen rond 21.30 uur op de Zeggelaan in Terheijden worden aangehouden door agenten die er met hun dienstauto achteraan waren gereden. De man is ingesloten op het bureau. Hij weigerde daar mee te werken aan het alcoholonderzoek.

Bij de controle werden zaterdagavond en -nacht in totaal 425
bestuurders en hun voertuigen aan de kant gezet, dat gebeurde op de locaties Bagvenpark, Allerheiligenweg en Lunetstraat. Er werden vier aanhoudingen verricht, deze bestuurders bliezen 300, 410, 425 en 445 ug/l. Twee van hen waren beginnend bestuurders. Ook werd nog een passagier in een auto aangehouden wegens belediging; hij stak twee middelvingers op.

Twee stappers komen in aanmerking voor project Weekendje Weg

BREDA: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden die betrokken waren bij twee afzonderlijke
geweldsincidenten. Beide verdachten komen in aanmerking voor het project Weekendje Weg. Een 23-jarige Bredanaar werd rond 01.30 uur aangehouden wegens mishandeling in een disco in de Visserstraat en een 23-jarige inwoner van Dordrecht mocht tegen 04.30 uur mee naar het bureau nadat hij in de Visserstraat een andere man fors had geslagen. Beide verdachten werden ingesloten voor verder onderzoek.

Wernhouter aangehouden na diefstal wedstrijdbal uit NAC-stadion

BREDA: Een 27-jarige man uit Wernhout is zaterdagavond kort na 21.30 uur aangehouden wegens de diefstal van een voetbal uit het NAC-stadion. De man kreeg op de tribune kort voor het einde van NAC Breda - Excelsior plotseling een wedstrijdbal voor zijn voeten en nam de bal na het laatste fluitsignaal mee naar buiten. Onderweg passeerde hij naar eigen zeggen diverse NAC-stewards, zonder dat iemand hem vroeg waar hij met de bal naar toe ging. Uiteindelijk werd hij staande gehouden door twee beveiligingsmedewerkers die hem overdroegen aan agenten. Op het bureau legde de man een verklaring af waarna hij naar huis kon. Hij had spijt van zijn actie, hij realiseerde zich niet dat het meenemen van de bal een vorm van diefstal was.

Ook een 52-jarige Oosterhouter die er met een bal vandoor wilde gaan, werd rond dezelfde tijd in de kraag gevat. Hij had een bal die een speler van Excelsior bij het inschieten op de tribune joeg, opgevangen en bij zich neergelegd. Na afloop nam hij de bal mee. De man, naar eigen zeggen al zijn hele leven NAC-fan, wilde de bal verkopen en het geld doneren aan de reddingsactie die voor NAC Breda op touw is gezet.

Agenten hielden rond 22.00 uur een 29-jarige Bredanaar aan, nadat hij tegen een passerend bestelbusje had getrapt. Volgens de Bredanaar klonk uit het busje het clublied van Feyenoord en hij vond dat provocerend. De verdachte verklaarde dat hij behoorlijk wat alcohol had gedronken.

Terheijdenaar (18) slachtoffer van straatroof in Breda

BREDA: Een 18-jarige man uit Terheijden heeft zondagmorgen aangifte gedaan van straatroof. Op de Nieuweweg werd hij rond 00.30 uur aangesproken door een onbekende man die hem met een vlindermes bedreigde en geld eiste. De Terheijdenaar gaf hem 20 euro waarna de berover wegreed op een witte fiets. De politie onderzoekt de
straatroof.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 17-04-2011 13:20 | © Regio Midden en West Brabant |