Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zelhem - Quadrijder gewond na eenzijdig ongeval           |

Een 21-jarige quadrijder uit Drempt is zaterdagmiddag 16 april gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 13.50 uur. De quadrijder reed over de Hummeloseweg bij Zelhem, richting Hummelo. In een flauwe bocht schoot hij rechtdoor waardoor hij de controle over zijn quad verloor en een boom schampte. De quad sloeg over de kop en de bestuurder kwam in een leegstaande sloot ten val. Hij raakte hierbij gewond en is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een gealarmeerde traumahelikopter is niet ingezet.


2011050878

|     |Winterswijk - Automobilist botst onder invloed            |

De politie heeft zaterdagmiddag 16 april een 50-jarige automobilist uit Winterswijk aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man had een geparkeerde auto geschramd en bleek gedronken te hebben.


De politie kreeg kort na 12:00 uur een melding dat een automobilist een geparkeerde auto aan de Joost van den Vondelstraat in Winterswijk had geraakt. Hierdoor was lichte schade ontstaan aan de auto. De bestuurder had het mogelijk niet gemerkt en was doorgereden. Toen de agenten ter plaatse een onderzoek instelden zag de getuige dat de automobilist weer door dezelfde straat aan kwam rijden. De agenten hielden hem staande. Uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van ruim 1.8 promille. Dat is meer dan drie keer het maximum toegestane promillage voor ervaren bestuurders. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd, de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


2011050834

|     |Winterswijk - Drietal aangehouden voor diefstal fiets     |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 17 april drie jongens aangehouden voor diefstal van twee fietsen.


Surveillerende agenten zagen rond 05.10 uur drie jongens op twee fietsen rijden aan de Hoge Hazel in Winterswijk. Bij het zien van de agenten reden de fietsers beide een andere kant op. De agenten konden de twee jongens, een 16-jarige jongen uit de gemeente Oost Gelre en een 18-jarige jongen uit Aalten, staande houden. Ook de derde jongen, een 25-jarige man uit de gemeente Oost Gelre, is korte tijd later in de omgeving staande gehouden. De fietsen bleken van diefstal afkomstig te zijn. Het drietal is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de diefstal in onderzoek.


2011051155

|     |Hengelo (Gld.) - Jongen aangehouden na diefstal fles drank|

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 17 april een 18-jarige jongen uit de gemeente Bronckhorst aangehouden voor diefstal. De jongen is door een beveiligingsmedewerker betrapt toen hij een fles drank had gestolen bij een horecagelegenheid aan de Spalstraat in Hengelo (Gld.).


De beveiligingsmedewerker had de jongen betrapt en alarmeerde de politie. De agenten kwamen ter plaatse en hebben de jongen aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar de jongen voor nader verhoor is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2011051061

|     |Doetinchem - Jongen aangehouden voor diefstal fiets       |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 17 april een 15-jarige jongen uit de gemeente Doetinchem op heterdaad aangehouden voor diefstal van een fiets.


Een agent in burgerkleding zag rond 02.50 uur een groepje jongens lopen bij de fietsenstalling van station De Huet in Doetinchem. Zij hield het groepje in de gaten en zag dat één jongen een fiets meenam die waarschijnlijk nog op slot stond. Agenten kwamen ter plaatsen en hebben de jongen aangesproken. De fiets bleek niet van hem te zijn, waarop hij is aangehouden. De jongen is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


2011051073


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --