Politie Zeeland


---

582-2100 Verkeersongeval met dodelijke afloop, Rilland
Zaterdag rond 16.00 uur vond op de Bathseweg in Rilland een ongeval plaats, ten gevolge waarvan een 61-jarige man uit Ossendrecht later is overleden.
Een 26-jarige man uit de gemeente Reimerswaal zat, samen met zijn vrouw, vanuit hun stilstaande auto naar een crosswedstrijd te kijken, die bezig was op het crossterrein van Bath. De auto stond half geparkeerd in de berm en half op de Bathseweg. Nadat ze eerst een harde klap tegen de achterzijde van hun auto hoorden, zagen zij een wielrenner, naar later bleek een 61-jarige man uit Ossendrecht, met fiets en al voor de auto neervallen. De fietser was niet bij kennis en er was ook geen hartslag. Hij werd gereanimeerd door omstanders en mensen van het rode kruis (met AED) die aanwezig waren bij de crosswedstrijd. Nadat de hartslag terug was is de man naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht, waar hij in de loop van de avond is overleden. Het is onduidelijk of de man eerst onwel is geworden, of dat hij ten gevolge van het ongeval een hartstilstand heeft gekregen.

583-2011 Auto's bekrast in Vlissingen
In de nacht van zaterdag op zondag werden op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen auto's bekrast.
Het gaat tot nu toe over 52 auto's die schade opliepen. De politie zoekt getuigen. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.

584-2011 Bedrijfsongeval in Middelburg
Zaterdagochtend vond in een loods van een bedrijf aan de Herculesweg in Middelburg een bedrijfsongeval plaats.
Een 57-jarige Vlissingse man viel tijdens werkzaamheden in de loods van een trap van ongeveer 2,5 à 3 meter hoog. Hij is met onbekend letsel met de traumaheli naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

585-2011 Drugstoerist aangehouden in Breskens
Op het Veerplein in Breskens is zaterdagavond in de bus een 27-jarige man uit Oostende aangehouden.
Hij zat achterin de bus komende uit Vlissingen en had 4 gram hennep bij 2 gram hasj bij zich. De Belg kon het schikkingsbedrag van E 400,- niet betalen en hij kreeg daarom een dagvaarding uitgereikt. De drugs zijn in beslag genomen.

586-2011 Diefstal diesel in Kattendijke
Uit een vrachtwagen, die geparkeerd stond aan de Kattendijksedijk, werd ongeveer 500 liter dieselolie gestolen.
De diefstal vond plaats tussen vrijdag 19.30 en zondag 09.00 uur.