Politie Zeeland


---

587-2011 Schuurtjes afgebrand in Middelburg
In Middelburg zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee schuurtjes geheel afgebrand.
De politie kreeg een melding van brand in een schuurtje in de Jasmijnstraat te Middelburg. Ter plaatse bleek het om twee houten schuurtjes aan de achterzijde van woningen in de Sportlaan te gaan. De woningen aan de Sportlaan staan vanwege renovatie leeg. Gezien de afstand tussen de brandende schuurtjes en de bewoonde woningen is er geen gevaar geweest voor personen en zijn verder ook geen woningen ontruimd. Ook bij een schuurtje in de IJsselstraat in Oost-Souburg ontstond brand. Dit brandje kon worden geblust met een emmer water en het bleef bij een schroeiplek aan het schuurtje.
De politie zoekt, i.v.m. mogelijke brandstichting, getuigen. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.

588-2011 Diefstal elektrische fiets, Middelburg
Zaterdag tussen 14.30 en 14.45 uur werd bij een winkel in de Johan van Reigersbergstraat een elektrische fiets met een waarde van enkele duizenden euro's gestolen.
Het gaat om een grijs/beige Gazelle, type Easyglider met 8 versnellingen. De fiets is voorzien van twee zwarte fietstassen. De 89-jarige eigenaar was vergeten de fiets op slot te zetten. Toen hij na hooguit 10 minuten weer uit de winkel kwam, was zijn fiets verdwenen.
De politie zoekt getuigen van deze diefstal. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844. Ook mensen die weten waar deze fiets momenteel is, worden verzocht contact op te nemen.

589-2011 Rijden onder invloed, Vlissingen
Op de Sloeweg in Vlissingen werd zondag rond 02.00 uur een 20-jarige automobilist uit de gemeente Veere aangehouden omdat hij, onder invloed van alcohol, tegen een lantaarnpaal was gereden.
De 20-jarige man, die ongedeerd bleef, bleek ongeveer 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

590-2011 Vernielingen in Renesse
In de nacht van zaterdag op zondag werden in Renesse verschillende vernielingen gepleegd.
De vernielingen vonden plaats op de Bermweg, de Duinweg en de Vlierweg.
Vernield werden onder andere bloempotten, brievenbussen, en een staande vlaggenmast. Verder werden bij in aanbouw zijnde huizen enkele dixies omvergegooid en lag er post op straat.