Politie Kennemerland

Perberichten drankrijders weekend

kennemerland, 17-04-2011 o Door de politie zijn weer vele drankrijders aangehouden in de regio Kennemerland....

Drankrijders aangehouden

KENNEMERLAND, weekend De politie heeft weer vele drankrijders aangehouden tijdens surveillancediensten en tijdens gerichte alcoholcontroles door de verkeerspolitie. Een enkele drankrijder liep tegen de lamp omdat deze betrokken was bij een aanrijding: alcohol zorgt ervoor dat het rijgedrag sterk verslechterd. De politie in Kennemerland controleert 24 uur per dag op het rijden onder invloed van alcohol.

SANTPOORT-NOORD, 15/16 april De verkeerspolitie heeft tussen 21.00 en
01.00 uur bij 110 bestuurders een blaastest afgenomen. Vier personen bleken onder invloed van alcohol te hebben gereden en een beginnend bestuurder, een 17-jarige bromfietser uit Haarlem, raakte hierbij rond 22.00 uur zijn rijbewijs kwijt, omdat hij ernstig onder invloed had gereden. Tegen alle drankrijders werd proces verbaal opgemaakt.

ZWANENBURG, 15 april De verkeerspolitie controleerde in Zwanenburg 60 bestuurders en drie drankrijders werden uit het verkeer gehaald. Tussen 17.30 en 19.30 werd door de politie een zgn. alcoholfuik opgezet. Tegen alle drie drankrijders is proces verbaal opgemaakt.

IJMUIDEN, 16 april Een 21-jarige Duitser heeft zijn auto vermoedelijk total loss gereden, nadat hij op de Middensluisweg tegen een lichtmast was aangereden. De Duitse bestuurder verklaarde dat hij uit moest wijken voor een aantal meeuwen op de weg. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren en hij werd aangehouden.

IJMUIDEN, 15 april Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zetten een snorfietser aan de kant in de Iepenstraat omdat deze asociaal rijgedrag vertoonde. Een politieman rook een alcohollucht bij de bestuurder en na een blaastest bleek dat de snorfietser onder invloed van alcohol was. De man is aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

IJMUIDEN, 16 april De politie hield rond 02:45 uur een 43-jarige Velsenaar aan in de Eridanusstraat, omdat hij had gedronken. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt.

HAARLEM, 16 april De politie kreeg rond 18:50 uur een tip dat een 37-jarige dronken man uit Purmerend van plan was om met zijn auto weer te gaan rijden. De politie reed naar het meldadres toe en zij zetten de man aan de kant op het Prinsen Bolwerk. Toen deze Purmerender uit zijn auto stapte, werd direct duidelijk dat hij niet normaal meer kon lopen omdat hij flink had gedronken. De man was onvast ter been en werd direct aangehouden. De man bleek geen rijbewijs bij zich te hebben, waarop de politie ook zijn auto meenam naar het politiebureau. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

HAARLEM, 17 april De politie heeft een 21-jarige automobilist uit Haarlem aangehouden, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol tegen twee lantaarnpalen had aangereden. Een passagier bleek na de aanrijding medische klachten te hebben en de politie heeft een ambulance ter plaatse gevraagd voor behandeling. De Haarlemmer werd aangehouden en hij bleek nergens last van te hebben na de aanrijding. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar zijn rijbewijs werd ingevorderd.

VELSEN-ZUID, 16 april De politie heeft rond 02:45 uur een 31-jarige man uit Velsen aangehouden, nadat hij op de Rijksweg had gereden terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

HOOFDDORP, 16 april Tijdens een surveillance op de Hoofdweg, zag de politie rond 02:30 uur een auto over de rijbaan slingeren. De bestuurder, een 39-jarige Hoofddorper werd aan de kant gezet en hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Hier bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het opgeven van een valse naam.

HOOFDDORP, 15 april Een 25-jarige bestuurder uit Hoofddorp werd door de politie rond 15:10 uur aangehouden op de Hoofdweg, nadat hij onder invloed van alcohol had gereden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

HEEMSTEDE, 16 april Een 16-jarige Haarlemmer werd rond 23:10 op de Zandvoortselaan aangehouden door de verkeerspolitie, omdat hij stomdronken op zijn snorfiets reed. De politie vorderde direct het rijbewijs in van de Haarlemmer en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

HEEMSTEDE, 16 april, Een 32-jarige Heemstedenaar liep tijdens een alcoholcontrole op de Zandvoortselaan tegen de lamp, toen hij ernstig onder invloed van alcohol had gereden. De politie hield de man aan en uit de ademanalysetest bleek dat hij flink gedronken had. Het scheelde maar weinig of hij had zijn rijbewijs kwijt geweest. Tegen de Haarlemmer is proces verbaal opgemaakt.

HEEMSTEDE, 17 april Een 41-jarige automobilist uit Heiloo raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij zwaar onder invloed van alcohol werd aangehouden op de Heemsteedse Dreef, rond 02:05 uur. De politie werd getipt door een getuige die had gezien dat de man dronken in zijn auto stapte. De politie constateerde dat de bestuuder onvast ter been was, bloed doorlopen ogen had en flink naar de alcohol rook. De man werd aangehouden en op het politiebureau blies hij ver boven de maximaal toegestane limiet. Zij rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.