KNHS

Christian Ahlmann en Rik Hemeryck hebben deadhead 17 april 2011


PARIJS (KNHS) In de Grand Prix Hermes in Parijs verdeelde de mondiale ruiterelite 200.000 euro waarvan 50.000 euro beschikbaar was voor de winnaar. Acht combinaties plaatsten zich voor de barrage waaronder voor Nederland alleen Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC van Grunsven Simon, v. Mr Blue.

Dubbeldam kwam uiteindelijk niet verder dan de achtste plek, goed voor 7.000 euro, terwijl de organisatie tweemaal een halve ton moest uitbetalen. De Duitser Christian Ahlmann met Taloubet Z (v. Galoubet A) en de Belg Rik Hemeryck met Quarco de Kerambars (v. Darco) bleven beiden foutloos in exact dezelfde tijd van 40.71 seconden.

"In het basisparcours sprong mijn paard als vanuit het boekje. Echt groots. In de barrage moest ik als eerste van start en dan neem je risico's. Ik had mijn paard nu misschien net iets te heet waardoor halverwege het barrage parcours de noodzakelijke controle niet meer aanwezig was en we drie balkjes aftikten. In Den Bosch misschien net te lauw en nu net te explosief waardoor hij iets rennerig werd", aldus Dubbeldam.

Eric van der Vleuten (Mierlo) beëindigde deze wedstrijd op een 10e plaats. "Met VDL Groep Utascha SFN (v. Lux) noteerde ik een lichte touché op de middelste van de driesprong, een steilsprong tussen twee oxers, die prompt viel. In mijn ogen was de proef een mooi gebouwde proef maar lag alles heel delicaat en viel het heel gemakkelijk. Daardoor laat het zich ook verklaren dat in een niet echt zwaar gebouwd parcours met de wereldtop aan de start er slechts acht foutloze combinaties waren", aldus Van der Vleuten die toch nog 5.200 euro verdiende. Harrie Smolders (Lage Mierde) die met Regina Z van start ging eindigde als elfde terwijl Gerco Schröder (Lochem) met Eurocommerce New Orleans (v. Colbert) als twaalfde eindigde.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info: www.sauthermes.org

Uitslag Grote Prijs:


1. Christian Ahlmann (Dui) Taloubet Z (Galoubet A x Cor de la Bryere) 0 / 0 40.71

1. Rik Hemeryck (Bel) Quarco de Kerambars 0 / 0 40.71 3. Malin Baryard-Johnsson (Zwe) H&M Tornesch (Lux Z x Libero H) 0 / 0 42.25
8. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) BMC van Grunsven Simon (Mr. Blue x Polydox) 0 / 12 42.67
10. Eric van der Vleuten (Mierlo) VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) 4 59.65
11. Harrie Smolders (Lage Mierde) Regina Z 4 59.78 12. Gerco Schröder (Lochem) Eurocommerce New Orleans 4 59.94