KNHS

Nederlandse eventing ruiters acteren sterk
17 april 2011

VAIRANO (KNHS) In het Italiaanse Vairano stonden drie internationale eventing-wedstrijden op het programma. Een twee en een drie sterren CIC en een drie sterren CCI. In de laatste wedstrijd eindigde Raf Kooremans (Turnhout, B) met Demeter als derde met geringe achterstand op de uit Zweden afkomstige Sara Algotsson-Ostholt met Wega.

Kooremans legde een degelijke dressuurpoef neer waarmee hij zich in de kop van het klassement, op de tweede plek, nestelde. In de uithoudingsproef bleef hij foutloos en behoefde hij slechts een miniem aantal, 2.4 pnt, aan zijn totaal van de dressuurproef toe te voegen. Daardoor bleef hij op de tweede plaats staan. De Duitse Julia Mestern die na de dressuur derde stond wist zonder hindernis- en tijdfouten door de cross te gaan en bleef in de afsluitende springproef ook foutloos. Daardoor kon Kooremans zich in dat afsluitende springparcours geen fout permitteren. Toen toch een balkje viel stond Mestern tweede en Kooremans derde achter Sara Algotsson wiens in de dressuur opgebouwde voorsprong groot genoeg was om zich in het springen een foutje te kunnen permitteren.

Merel Blom (Breukelen, Utr) die met Umberto DB (v. Oscar) aan de start verscheen zag een klassering in de top van het klassement in het afsluitende springen in rook opgaan en viel door 14 strafpunten in het springen terug naar de tiende plaats.

Tim Lips (Made) die met Oncarlos (Farm x Oldenburg) van start ging noteerde een weigering in de cross. "Ik vraag me nu nog af hoe we die weigering kregen. Het was op een hindernis na een sprong boven op een heuveltje. Ineens stond Oncarlos stil. Ik denk dat hij deze sprong gewoon niet heeft gezien want na even een wending te hebben gereden sprong hij er gemakkelijk over. Een dure fout met nog drie hindernissen te gaan. En in een tijd die slechts negen seconden langer dan de toegestane tijd was, ondanks deze weigering. Daarmee heb ik een top vijf klassering weggegooid en eindigde nu als 12de", aldus een teleurgestelde Lips.

In de CIC drie ster die werd gewonnen door de Italiaanse Susanna Bordone met Blue Moss eindigde Madeleine Brugman (Ambt Delden) met Katmandu als achtste terwijl Raf Kooremans met Dunkas A als elfde eindigde. Met haar tweede paard Edino legde Brugman beslag op de 14de plek. Tim Lips bracht in de CIC twee ster Keyflow aan de start en beëindigde deze wedstrijd als achtste.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info: www.bredeneek-vielseitigkeit.de

Uitslag CIC**:


1. Charlotte Dobretsberger (Oos) Excalibur MT 44.70
2. Francesca Colombo (Ita) Holderlin Kasper 51.70
3. Vincent Martens (Bel) Wondus 54.40
8. Tim Lips (Made) Keyflow 62.40
19. Tim Lips (Made) Skorpio 74.70

Uitslag CIC***:


1. Susanna Bordone (Ita) Blue Moss 54.80

2. Kenki Sato (Jap) Toy Boy 62.70

3. Roberto Riganelli (Ita) Futre 64.30
8. Madeleine Brugman (Ambt Delden) Katmandu xx 77.20 11. Raf Kooremans (B Turnhout) Dunkas A 83.00
14. Madeleine Brugman (Ambt Delden) Edino 116.70

Uitslag CCI***:


1. Sara Algotsson-Ostholt (Zwe) Wega 47.70

2. Julia Mestern (Dui) Schorsch 49.80

3. Raf Kooremans (B Turnhout) Demeter 52.40 10. Merel Blom (Breukelen Utr) Umberto DB (v. Oscar) 75.50 12. Tim Lips (Made) Oncarlos (Farm x Oldenburg) 77.30