Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 17 april

Alkmaar, 17-04-2011 o 20.30 uur

Voetbalsupporters op de vuist

Alkmaar, zaterdag 16 april 2011.

Net voor middernacht, na afloop van de wedstrijd AZ - ADO Den Haag, gingen ongeveer 80 raddraaiers met elkaar op de vuist. Deze ontmoeting speelde zich af in en rondom het Victoriepark. De politie was binnen enkele minuten met tientallen agenten aanwezig om de kemphanen uiteen te drijven en hen aan te houden. Een aantal raddraaiers verspreidde zich over de binnenstad, bij hun vlucht werden enkele verzwaarde handschoenen gevonden. Op onder andere de Spanjaardstraat, Luttik Oudorp, het Victoriepark en het Verdronkenoord zijn in totaal 19 mannen aangehouden. Tien van hen afkomstig uit Den Haag (Ado), negen van hen uit Alkmaar en omgeving (AZ). Eerder op de avond, tijdens de wedstrijd, werden vijf ADO-supporters op de trein gezet omdat ze in de stad waren en geen kaartje voor de wedstrijd bij zich hadden.

Vandaag worden alle verdachten gehoord en in verzekering gesteld. De politie neemt deze vechtpartij hoog op en stelt een uitgebreid onderzoek in. Meer aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten.

Zes personen gewond bij aanrijding (extra bericht zondagavond)

Opmeer, zondag 17 april 2011.

Om 17.15 uur zijn bij een aanrijding op de AC.de Graafweg zes personen gewond geraakt. Twee personenautos botsten frontaal op elkaar. Een auto met daarin drie mannen uit Polen (leeftijd en woonplaats nog onbekend) reed over de AC. De Graafweg vanuit Opmeer richting Heerhugowaard. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur, het voertuig botste tegen een boom en kwam op de andere weghelft terecht.

Bij de klap tegen de boom werd een persoon uit het voertuig geslingerd. Vervolgens raakte dit voertuig de tegemoetkomene auto met daarin een echtpaar uit Hoorn en hun kleinkind. Zij raakten door de klap met hun auto in het water. De bestuurder, een 79-jarige man uit Hoorn en zijn vrouw, 75 jaar, liepen ernstig letsel op. Hun 13-jarige kleinkind raakte ook gewond.

Twee van de drie Polen liepen eveneens ernstige verwondingen op bij de klap tegen de boom en vervolgens de aanrijding. De zes slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen in de regio vervoerd. Een traumahelicopter werd ingezet voor het verlenen van medische bijstand. Brandweerkorpsen bevrijdden de slachtoffers uit de voertuigen. Van de bestuurder van het Poolse voertuig is een bloedproef afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of hij onder invloed van alcohol verkeerde tijdens de aanrijding.

Woninginbraken

Alkmaar, zaterdag 16 april 2011.

Rond 7.15 uur is ingebroken bij een woning aan de Nieuwlandersingel. De bewoonster zag rond dat tijdstip een onbekende man in haar woonkamer staan. Die ging er met een andere verdachte op een oude opoefiets vandoor, de Landstraat in. De daders maakten in ieder geval een computer en tas buit. De man die op de zwarte oude opoefiets reed was blank, had kort donker haar, ongeveer 1.85 meter lang en een breed bovenlichaam. De andere verdachte was jonger en smaller dan de eerste man en had ook kort donker haar. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie (0900 8844).

Heerhugowaard, zaterdag 16 april.

Tussen 7.30 en 20.15 uur is ingebroken bij een woning aan de Esdoornlaan. De daders kwamen binnen via een ladder die in de tuin lag. Boven stond een slaapkamerraam open. Het is nog niet bekend of de dieven er met een buit vandoor gingen.

De Weere, zaterdag 16 april 2011.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij een woning aan de Tropweere. De dieven kwamen vermoedelijk binnen via een openstaand raam en gingen er vandoor met film- en fotomateriaal.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van bovengenoemde locaties iets verdacht gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto te water

Venhuizen, zaterdag 16 april 2011.

Rond 7.30 uur is een auto met daarin drie vrouwen en een man te water geraakt bij het water langs de Provincialeweg. Ze hadden het geluk dat ze niet gewond raakten en zelf het voertuig uit konden klimmen. De bestuurder, een 28-jarige man uit Lelystad, had ruim vijf keer teveel gedronken. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. Vermoedelijk heeft de bestuurder ook te hard gereden en verloor hij de macht over het stuur in een flauwe bocht. De vrouwen, 18, 26 en 28 jaar uit Lelystad, konden naar huis. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Hoorn, zaterdag 16 april 2011.

Rond 9.45 uur is in zijn woning een 35-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. De vrouw viel nadat zij klappen kreeg van haar man. De man kon mee naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichter aangehouden

Schermerhorn, zaterdag 16 april 2011.

Op de Oosterweidestraat is rond 3.40 uur een personenauto uitgebrand. Kort daarop zagen agenten op de Noordervaart, vanuit de richting Stompetoren, een verdacht persoon rijden, een 25-jarige man uit Hensbroek. Hij werd in de Wiekstraat aangehouden. In zijn voertuig vonden agenten een lege jerrycan. Ook lagen daar valse kentekenplaten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is in verzekering gesteld. Het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de brand wordt onderzocht.

Jongen aangehouden na belediging agent

Hoorn, zondag 17 april 2011.

Rond 2.00 uur is in een woning aan het Vierkant een 17-jarige jongen aangehouden. Hij was betrokken bij een vechtpartij en spuugde bij zijn aanhouding een politieagent in zijn gezicht. De jongen kon mee naar het bureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Belediging agent

Enkhuizen, zaterdag 16 april 2011.

Rond 1.00 uur is op de Noorderweg een 17-jarige jongen uit Enkhuizen aangehouden wegens het beledigen van een agent. Agenten zagen een brommer rijden met daarop twee personen. Zij droegen beiden geen helm. Terwijl een van de agenten een ademonderzoek afnam bij de bestuurder, gedroeg de passagier zich erg vervelend. Hij werkte niet mee en belemmerde de agenten bij hun werk. Hij beledigde de agent en werd hierop aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij krijgt een bon wegens het rijden zonder helm. Ook de andere bestuurder, 18-jaar uit Enkhuizen krijgt die bon.

Wieringerwef, zaterdag 16 april 2011.

Om 20.50 uur is op de Grandpre Molierestraat een 19-jarige man uit Winkel aangehouden. Hij kreeg een bon omdat hij afval in de bosjes gooide. Hij werd kwaad en schold de agent uit. Hierop is de verdachte aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Nepwapen in beslag genomen

Schagen, zaterdag 16 april 2011.

Rond 16.00 uur is op het schoolplein aan het Schoolpad een 14-jarige jongen aangehouden. Hij bleek een zeer echt lijkend nep-wapen bij zich te dragen. Een verontruste bewoner zag de jongen met een wapen lopen en belde de politie. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld en na een verhoor mocht hij naar huis. Het wapen is in beslag genomen en de tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol in het verkeer

Regio, zondag 17 april 2011.

Dagelijks worden bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Vaak gebeurt dat tijdens regulieren politiepatrouilles, maar ook wel tijdens georganiseerde alcoholcontroles. Hierdoor lopen bestuurders op iedere plaats en ieder moment de kans gecontroleerd te worden. Een opsomming:

Zwaag, zondag 17 april 2011.

Om 2.40 uur is op de Brandnetel een 28-jarige man uit Zwaag aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Medemblik, zaterdag 16 april 2011.

Op de Nieuwstraat is omstreeks 2.45 uur een 16-jarige jongen uit Medemblik aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De jongen scheurde hard heen en weer op de Nieuwstraat. Agenten hielden hem aan, ook omdat hij geen helm droeg. Uit de ademanalyse bleek dat de jongen, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel alcohol had gedronken. Hij moest zijn brommerrijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Avenhorn, zondag 17 april 2011.

Op het Veer is tussen 3.15 en 4.00 uur een 17-jarige jongen uit De Goorn aangehouden. Hij reed op zijn brommer terwijl hij ruim vijf keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bergen, vrijdag 15 april 2011.

Op de Graadt van Roggenweg is rond 20.50 uur een 47-jarige man uit Bergen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten troffen de man aan op de Van Blaaderenweg, hij was bezig een voorwiel te vervangen. Het voertuig had echter meer schade en agenten ontdekten na een melding van een alerte buurtbewoner dat de man op de kruising Graadt van Roggenweg/Foeke Kamstraweg tegen een lantaarpaal was gereden. Uit de ademanalyse bleek dat de man vier keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Egmond aan den Hoef, zaterdag 16 april 2011.

Tussen 21.30 en 4.00 uur is op de Nieuwe Egmonderstraatweg een alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn 105 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Drie personen hadden teveel gedronken, zij kregen een rijverbod. Een 18-jarige man uit Egmond aan Zee kon zijn rijbewijs inleveren. De man bleek te hebben gedronken en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hij maakte aanstalten om zijn auto te verplaatsen, maar ging er vandoor gaan. Hij kon kort daarop op het Plein in Bergen worden aangehoduen. De man, een beginnend bestuurder, kon daar direct zijn rijbewijs inlevere en mocht mee naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden na greep uit kassa

Den Helder, zaterdag 16 april 2011.

Twee 28-jarige mannen uit Alkmaar en Delft zijn rond 17.40 uur aangehouden op de Van Ostadelaan in Alkmaar. Kort daarvoor, rond 17.00 uur, deed een van hem een greep uit de kassa bij een supermarkt aan de Spuistraat. De bedrijfsleider hoorde geschreeuw in zijn winkel en rende direct naar buiten. Hij zag nog net de dader wegrennen richting de Stationsstraat. Daar stapte de dader in een auto die bestuurd werd door een andere persoon. De bedrijfsleider noteerde het kenteken van het voertuig. Agenten in de hele regio kregen opdracht uit te kijken naar dit voertuig. Op de N9 werd het voertuig al gezien en in de gaten gehouden. De politie hield de verdachten aan op de Van Ostadelaan. Ze zijn in verband met het onderzoek in verzekering gesteld. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het geld dat zij bij zich droegen is in beslag genomen.

Mishandeling portier

Alkmaar, zaterdag 16 april 2011.

Op het Houttil is rond 2.00 uur een 27-jarige portier mishandeld door een 25-jarige Alkmaarder. De man wilde de kroeg in terwijl dat op dat tijdstip niet meer is toegestaan. Hij zag dat een meisje wel werd binnen gelaten, alleen om haar jas op te halen terwijl vriendinnen buiten bleven wachten. Toch werd de verdachte kwaad en bedreigde hij de portier en gaf hem een aantal klappen op zijn hoofd. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man is in verband met het onderzoek in verzekering gesteld.

Vernieler aangehouden

Alkmaar, zondag 17 april 2011.

Op de Hofdijkstraat is rond 3.20 uur een 21-jarige Alkmaarder aangehouden op verdenking van het vernielen van meerdere fietsen. Een getuige belde de politie met de melding dat er mensen in de stad liepen die fietsen op de grond gooiden en vernielden. Agenten zagen deze personen lopen op de Zilverstraat, drie personen legitimeerden zich, een van hen ging er vandoor. Hij kon kort daarna worden aangehouden. Een persoon heeft tot nu toe aangifte gedaan van vernieling van zijn fiets, die geparkeerd stond op de Mient. Zijn band was lek en er zat een slag in zijn wiel. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

Den Helder, vrijdag 15 april 2011.

Rond 19.50 uur zijn in en rondom de Dahliastraat twee mannen van 24 en 57 jaar uit Den Helder aangehouden. Ze kregen ruzie en de 24-jarige bedreigde de ander met een (nep)wapen. Hierop trok de 57-jarige man een mes. Beide mannen zijn aangehouden en de wapens zijn in beslag genomen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Er vielen geen gewonden.

Beschonken automobilist rijdt tegen boom

Julianadorp, zaterdag 16 april 2011.

Een 25-jarige man uit Polen is rond 1.30 uur op het Kruiszwin in botsing geraakt met een boom. De man, die geen rijbewijs heeft, is met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. Een bloedproef moet uitmaken hoeveel hij gedronken had. De man was te verward om te worden gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gewond na val van fiets

Hoorn, zondag 17 april 2011.

Een 17-jarige jongen uit Hoorn is rond 1.30 uur gewond geraakt aan zijn hoofd na een val van zijn fiets. Hij reed op het Keern en is vermoedelijk met zijn fiets tegen een verkeerslicht aan gereden onder invloed van drank. Hij viel en was even buiten bewustzijn. Hij is ter controle door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Aanrijding met letsel

Alkmaar, vrijdag 15 april 2011.

Rond 22.50 uur is op de Westerweg een 48-jarige man uit Alkmaar gewond geraakt bij een aanrijding. Hij was met zijn voertuig tegen en boom gebotst en wist niet meer wat er gebeurd was. De man is ter controle vervoerd naar het ziekenhuis. Hij had niet gedronken.

Alkmaar, vrijdag 15 april 2011.

Op de Landman is om 15.30 uur een 16-jarige bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding. Een 39-jarige man uit Koedijk reed over de Landman uit de richting van het Noordhollands kanaal. Achter hem reed de bromfietser in dezelfde richting. Bij de kruising met de Saskerstraat sloeg de automobilist rechsaf, daarbij ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. De jongen viel en liep verwondingen op aan zijn hoofd en arm. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Den Helder, vrijdag 15 april 2011.

Een 28-jarige vrouw uit Den Helder is gewond geraakt bij een aanrijding op de Javastraat rondom 20.30 uur. Hier stond een voertuig geparkeerd aan de rechterzijde. Een passagier opende het portier terwijl de fietster daar net aan kwam rijden. Zij viel en had verwondingen aan benen en armen en ook haar tanden. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd.

Hard rijden om koeien te kunnen melken

t Zand, zaterdag 16 april 2011.

Tussen 11.00 en 16.30 uur is een snelheidscontrole gehouden op de A7 ter hoogte van Wieringerwerf. Van de 3936 passanten reden 411 personen harder dan de toegestane 130 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 186 km/uur. Deze automobilist, 20-jarige man uit Dongeradeel (een beginnend bestuurder), mocht zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man verklaarde dat hij op tijd thuis wilde zijn om de koeien nog te kunnen melken Dat heeft hij niet gered.

Snelheidscontrole

Middenmeer, zaterdag 16 april 2011.

Tussen 15.15 uur en 20.30 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Alkmaarseweg ter hoogte van Middenmeer. Van de 1607 passanten reden 367 personen harder dan de toegestane 80 km/u. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuis.

Getuigen aanrijding gezocht

Grootebroek, vrijdag 15 april 2011.

Op de Stede Broecweg is rond 15.45 uur een 12-jarige jongen uit Bovenkarspel ten val gekomen na een klap van een onbekende scooterrijder. De jongen fietste met twee vriendjes over de rotonde op deze weg. Hij werd hier ingehaald door een scooter met daarop twee jongens. Een van hen gaf de jongen een klap tijdens het inhalen, daardoor viel hij. De jongen hield een pijnlijke knie over aan de val. Het gaat om een rode scooter met daarop twee getinte jongens met zwart haar. Een van hen droeg een spijkerbroek, de ander een witte broek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Grootebroek (0900 8844)