Massagesalon Amersfoort definitief dicht volgens burgemeester Bolsius


AMERSFOORT, 20110417 -- Burgemeester Bolsius heeft besloten dat de massagesalon dicht blijft, ondanks een bezwaarschrift dat nog behandeld moet worden. De aanvraagster vindt dit aantasting van haar recht : "de burgemeester toont nu duidelijk zijn vooringenomenheid, hij had dit beter direct kunnen zeggen toen wij de aanvraag indienden ruim 8 maanden geleden"

In het AD Amersfoortse editie stond afgelopen vrijdag een bericht over het definitief gesloten blijven van de massagesalon aan de Pieter Pijpersstraat te Amersfoort. De woordvoerder van de burgemeester gaf antwoord op vragen van de journalist. Volgens de burgemeester hangt er een zweem van criminaliteit rond de zaak. De aanvraagster, de 48 jarige Thaise L.P. is verbaasd : wij hebben een paar dagen geleden een bezwaarschrift ingediend, volgens de gemeente hebben hen 18 weken nodig om het bezwaar te behandelen en dan lees ik dit nu in de krant !

"Burgemeester L.Bolsius heeft geweigerd een exploitatievergunning af te geven aan ons omdat hij denkt dat er criminele activiteiten zouden kunnen plaatsvinden. Niet dat er iets bewezen is, maar dit denkt hij slechts vanwege, naar onze mening, ongegronde vermoedens. Wij gaan uiteraard dit besluit aanvechten. Gezien deze uitspraak in de krant en het verloop van de aanvraag twijfelen wij zeer aan de oprechtheid van het besluit. Daarnaast staat zijn besluit bol van onwaarheden en speculaties. Belangrijker nog, wij hebben op die aantijgingen nooit onze zienswijze mogen geven"

De Algemene wet Bestuursrecht schrijft voor dat wij bezwaar mogen aantekenen bij de burgemeester tegen dit besluit, echter de gemeente Amersfoort heeft geen onafhankelijke en externe bezwaarschriftcommissie, maar een interne bezwaarprocedure die het bezwaar beoordeeld. Het besluit op bezwaar wordt genomen door van het college van burgemeester en wethouders. U hoort het goed, de burgemeester besluit zelf over een bezwaar op een eerder door hem genomen besluit. "Maar dat hoeft nu niet meer, hij is zeer duidelijk. Wij zien ons nu genoodzaakt de stap naar de rechter direct te zetten". "Daarnaast doe ik maandag aangifte bij de politie, hij beschuldigd mij openlijk dat ik crimineel ben, dit pik ik niet."





Massagesalon Amersfoort