Gemeente Breda

Herstel tuintje Speelhuislaan
Het tuintje op de hoek van de Speelhuislaan en de Konijnenberg wordt hersteld. Vanaf maandag 18 april bewerkt de aannemer eerst de grond van het beplantingsvak. De bovenlaag wordt door elkaar geroerd en tegelijkertijd wordt compost door de grond heen gewerkt. In het beplantingsvak wordt lavendel aangeplant. Tijdens de zomer wordt er vier keer water gegeven om te voorkomen dat deze jonge aanplant te weinig water heeft.

Door spoedwerkzaamheden van de Gasunie vorig jaar is het tuintje op de hoek van de Speelhuislaan en de Konijnenberg beschadigd. In overleg met een aantal bewoners wordt het tuintje ingericht met lavendel. Het tuintje wordt de komende tijd door de bewoners onderhouden.

Wat gaat er gebeuren
Begin week 16 herstelt aannemer BTL het sierbeplantingsvak op de hoek van de Speelhuislaan en de Konijnenberg.

Wat betekent dit voor u
De bedoeling is dat dit beplantingsvak weer een tuintje kan zijn zoals dat voor de werkzaamheden van Gasunie ook was. Het idee is dat de bewoners dit tuintje onderhouden zoals dat vroeger ook gebeurde. Omdat er jonge plantjes in het tuintje komen geeft de aannemer wel extra water.

Langere termijn
Over ongeveer 1 tot 2 jaar wordt de Speelhuislaan waarschijnlijk heringericht. Dat betekent dat dit tuintje mogelijk ook anders wordt ingericht. Dat is ook de reden dat nu wordt gekozen voor een eenvoudige uitvoering. U wordt in de toekomst nader geïnformeerd over de plannen voor de Speelhuislaan.

Meer informatie
Met vragen en meldingen over de werkzaamheden kunt u terecht bij het Servicepunt van de gemeente. Het Servicepunt is bereikbaar onder nummer 14 076 op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 8.00 tot 20.00 uur. U kunt uw verzoek ook doorgeven via de website van de gemeente www.breda.nl