ProRail

Persbericht

18-04-2011

Afbouw stations Dronten en Kampen gestart

ProRail start vandaag met de afbouw van station Dronten. Een bijzondere dag voor de Drontenaren, eind 2012 is Dronten ook per trein bereikbaar. In Kampen is ProRail vorige week gestart met de afbouw van station Kampen Zuid.

De bouw van de nieuwe stations is nog niet zichtbaar, de aannemer start met werkzaamheden aan technische ruimten. Eind mei worden de eerste stenen gelegd. In Dronten en Kampen liggen de perrons al wel klaar. De stations zijn najaar 2012 gereed en eind 2012 stoppen de eerste treinen. De bouw wordt uitgevoerd door aannemerscombinatie Hegeman/ABM in opdracht van ProRail.

Hanzelijn

ProRail bouwt sinds 2007 aan een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Eind december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Het noorden en noordoosten van Nederland komen zo een stuk dichter bij de Randstad te liggen. In Dronten en Kampen komen nieuwe stations en station Lelystad wordt aangepast. Tussen Hattem en Zwolle is een nieuwe brug over de IJssel gebouwd; en tussen Dronten en Kampen wordt gewerkt aan een tunnel onder het Drontermeer door.