Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoofddorp, 18 april 2011

SCOPE brengt 'Beyond the Cloud' oplossing voor onderwijsinstellingen

De instroom van studenten is van groot belang voor onderwijsinstellingen. Het arbeidsintensieve proces, om de instroom van studenten te bevorderen, wordt met behulp van SCOPE geautomatiseerd en vereenvoudigd. Om deze oplossing voor elke instelling beschikbaar te stellen, presenteert SCOPE marketing technology b.v. (SMT) een 'Beyond the Cloud' aanbieding. Zonder hoge investering in een onbekend product krijgen mbo-, hbo- en wo-instellingen de kans om de efficiëntie en effectiviteit van het SCOPE Studenten Instroomportal te ervaren bij hun eigen voorlichtingsactiviteiten. Bovendien hoeven instellingen zich geen zorgen te maken over hoge kosten waar geen resultaat tegenover staat: instellingen betalen namelijk per inschrijving. Hiermee commit SCOPE zich aan de doelstellingen van de onderwijsinstellingen.

Tijdens het seminar 'CRM in het Onderwijs' werd deze aanbieding bij verschillende onderwijsinstellingen neergelegd. Het seminar vond 31 maart jl. plaats bij de Technische Universiteit Delft, gebruiker van SCOPE oplossingen. Gedurende het seminar werd op diverse manieren duidelijk dat relatiebeheer steeds belangrijker wordt in het onderwijs.

VVD-kamerlid Anne-Wil Lucas opende het seminar met pittige stellingen over voorlichting in het onderwijs. De stellingen kwamen voort uit het rapport van de Landelijke Studenten Vakbond: "Voorlichten of voorliegen?". Hieruit blijkt dat het werven van nieuwe studenten vooral een financiële kwestie is, omdat de toegekende subsidie evenredig is aan het aantal nieuwe inschrijvingen. Dit heeft als gevolg dat de kwaliteit en juistheid van voorlichting onder druk wordt gezet en dit leidt tot veel vroegtijdige schoolverlaters. De student centraal zetten in de wervingsprocedure zal deze problemen kunnen voorkomen.

VVD Kamerlid Anne-Wil Lucas
Pom Balledux, Account Director bij SMT, presenteerde vervolgens de mogelijkheid om SCOPE in te zetten ten behoeve van instroom-, student--, relatie- en alumnibeheer. E n van de grote voordelen is dat al deze processen in SCOPE Onderwijs ondersteund worden maar ook apart gebruikt kunnen worden.

Piet Franssen, opleidingsmanager Communicatie bij Hogeschool Inholland, introduceerde een onderzoek over studiesucces onder langstudeerders van opleidingen waar hij verantwoordelijk voor is. Uit de resultaten concludeert hij dat 1:1 relatiebeheer met de student de oplossing biedt om de problemen tijdig te kunnen identificeren en de uitval te beperken.

Voorbeeldscherm SCOPE Studenten Instroomportal

Ten slotte gaven SCOPE medewerkers Mark Heuzen en Remke Stegeman een demonstratie van het instroomproces met behulp van het SCOPE Instroomportal. Dit bracht positieve reacties uit de zaal, omdat een helder beeld geschetst werd van het gebruiksgemak. Niet alleen ervaren studenten het gemak van inschrijving voor voorlichtingsactiviteiten, de onderwijsinstellingen beschikken daarnaast direct over waardevolle informatie van een potentiële student. Dit proces maakt SMT door middel van de aanbieding voor elke onderwijsinstelling beschikbaar.

Pom Balledux: "SCOPE is een uitgebreid, maar flexibel pakket. Onderwijsinstellingen kunnen vanaf heden de dienst zelf beoordelen. Het enige wat wij als CRM leverancier vragen is co-creatie, maar daar worden beide partijen alleen maar beter van."

Met deze aanbieding werd de dag afgesloten. Het SCOPE Onderwijsseminar heeft bewezen dat relatiebeheer in het onderwijs leeft!

> hier