Ingezonden persbericht


Kopen van een woning voor veel mensen mogelijk maken

Wooncompagnie biedt woningen aan
met aantrekkelijke Koopgarant-regeling

Wooncompagnie biedt per 1 april 2011 woningen aan met de zogeheten Koopgarant-regeling. Met Koopgarant is het mogelijk bestaande en nieuwe woningen met korting en tegen gunstige voorwaarden te kopen. Wooncompagnie maakt hiermee voor mensen met een (gezamenlijk) bruto jaarinkomen tot E43.000 de stap naar een koopwoning mogelijk. Op deze manier komt de woningcorporatie onder meer huurders tegemoet die door de nieuwe inkomensgrens voor huurwoningen geen sociale huurwoning meer mogen huren.

Wooncompagnie ziet het als haar sociaal-maatschappelijke taak het kopen van een woning voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. Koopgarant is daar hét middel toe. Met Koopgarant kunnen bestaande woningen met 25% (verrekenbare) korting worden gekocht; bij nieuwbouwprojecten wordt het kortingspercentage per project vastgesteld. Doordat het aankoopbedrag van de woning lager is, heeft de koper aanzienlijk lagere maandlasten. Bij Koopgarant geldt een terugkoopgarantie. Bij een eventuele verhuizing wordt de woning gegarandeerd, binnen drie maanden, door Wooncompagnie teruggekocht. Hierbij wordt de waardeontwikkeling (of het nu winst of verlies betreft) gedeeld. Een eventuele waardestijging door zelf aangebrachte voorzieningen komt geheel ten goede aan de koper.

Koopgarant in heel Nederland succesvol
Koopgarant, die de vroegere Koopzeker-regeling vervangt, is een product van de landelijke Stichting OpMaat en wordt door ruim 160 woningcorporaties in Nederland met succes gevoerd. Opmaat zorgt ervoor dat alle voorwaarden van de regeling continu overeenkomen met de geldende wet- en regelgeving.

Alle beschikbare woningen te vinden op site

Huurders die hun huis kunnen kopen, hebben daarover inmiddels persoonlijk een brief ontvangen. Bestaande en nieuwe woningen die met Koopgarant worden aangeboden, zijn terug te vinden op website van de woningcorporatie (www.wooncompagnie.nl). Op de site staan ook de meest gestelde vragen over Koopgarant én kunt u de folder met enkele sprekende rekenvoorbeelden downloaden.




Ingezonden persbericht