Politie Twente

Inbreker aangehouden na oplettendheid buurtbewoner Enschede
Een 41-jarige man uit Enschede is zondag 17 april omstreeks 20.30 uur betrapt bij een poging tot inbraak bij een woning aan de Rhaanbrink.

Een buurtbewoner zag de man over een schutting van een tuin klimmen, sprak hem hierop aan en hield hem vast tot de politie ter plaatse was. Agenten van Politie Twente hebben de man, die al meerdere processen-verbaal op zijn naam had staan voor inbraak, meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. De 41-jarige man is voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau. (2011035516)

Snorfietsster in botsing met skateboard Hengelo
Een 16-jarig meisje uit Hengelo is zondag 17 april omstreeks 23.00 uur gewond geraakt toen zij met haar snorfiets in botsing kwam met een skateboard op de kruising Oldenzaalsestraat / Castorweg.

Een 18-jarige skater uit Hengelo wilde met zijn skateboard van het fietspad het trottoir op skaten, maar zijn skateboard bleef haken. Het skateboard kwam weer op het fietspad terecht op het moment dat de snorfietsster eraan kwam. Zij reed tegen het skateboard aan en kwam ten val. Ze is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011035547)

Wegpiraat moet rijbewijs inleveren Enschede
Een 39-jarige man uit Enschede raakte zondag 17 april zijn rijbewijs kwijt na een wilde achtervolging door Enschede.

Omstreeks 16.00 uur wilden surveillerende agenten op de Europalaan in Enschede een automobilist controleren. De automobilist wilde niet aan de controle meewerken en ging er met verhoogde snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging werden snelheden van meer dan 80 km/h gehaald waar 30 km/h is toegestaan. Drempels zorgden ervoor dat de auto van het wegdek los kwam. Met hoge snelheid passeerde de automobilist op de Luxemburglaan enkele fietsers en negeerde het rode verkeerslicht onder andere op de Burgemeester van Veenlaan. Op de Berghuizenbrink stopte de auto en gingen de automobilist en zijn passagier er lopend vandoor. Na een achtervolging te voet kon de automobilist op de Rossumbrink worden aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 39-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0.63 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd voor zijn gevaarlijke rijgedrag. Tijdens de aanhouding bleek de man in het bezit te zijn van 131 ponypacks met vermoedelijk harddrugs. Deze zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011035479)
Burgernetactie: Driewielige fiets weggenomen Hengelo
Maandag 18 april omstreeks 11.40 uur is een Burgernetactie opgestart. De driewielige fiets van een 38-jarige Hengelose met een lichamelijke beperking werd gestolen bij een supermarkt aan de Berfloweg. 1499 Personen hebben deelgenomen aan de actie. Rond 12.30 uur werd de Burgenetactie beëindigd. Er waren naar aanleiding van de actie geen reacties binnengekomen. De fiets is niet aangetroffen.

De driewielige fiets is (gif)groen van kleur, achterop de fiets zat een rieten mand en voorop een zwarte krat.

Politie Twente is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van dit voorval, die de fiets na maandag 18 april 11.40 uur hebben zien rijden of weten waar de fiets zich nu bevindt. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Hengelo Zuid: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Door de ogen en oren van burgers te gebruiken, kunnen burgers direct helpen de leefomgeving veiliger te maken. Vanaf 1 juli 2010 kunnen Burgernetacties worden ingezet in Almelo.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele)telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Elke inwoner (16 jaar of ouder) van Almelo kan zich aanmelden. Ook als u niet in Almelo woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden op uw werkadres. U kunt zich aanmelden met uw mobiele telefoon en/of vaste telefoon. Aanmelden kan via internet: www.burgernet.nl.

3-Jarig kind gewond bij val fiets Enschede
Een 3-jarig kind raakte zondag 17 april gewond bij een val van de fiets.

De politie kreeg omstreeks 14.15 uur melding van een ongeval op de kruising Wilhelminastraat / Hoog en Droog in Enschede. Een 37-jarige man fietste met zijn twee kinderen op de kruising. De tas van de man kwam in het voorwiel, waardoor hij met de fiets over de kop ging. Het 3-jarige kindje belandde met zijn hoofd op de straat en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De vader en het andere kind zijn bij de val ongedeerd gebleven. (2011035474)

Fietser gewond bij aanrijding
Wierden
Een 16-jarige fietser uit Wierden raakte zondag 17 april gewond bij een aanrijding met een geparkeerde auto.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Schering in Wierden. Een 16-jarige jongen fietste over de Schering in Wierden. Doordat hij tijdens het fietsen bezig was met zijn telefoon, merkte hij een geparkeerde auto te laat op. Door de aanrijding kwam hij ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011035472)
Man in scootmobiel rijdt door na aanrijding Enschede
Een 32-jarige man uit Enschede is zondag 17 april omstreeks 13.45 uur met zijn scootmobiel tegen een parkeerde auto aangereden en vervolgens doorgereden.

De gebruiker van de auto, een 41-jarige man uit Enschede, zag de aanrijding gebeuren en rende achter de scootmobiel aan. In eerste instantie stopte de scootmobieler, maar toen naar zijn naam werd gevraagd, reed hij weer door. De 41-jarige man wilde hem dit te beletten en werd vervolgens in zijn arm gebeten. Het lukte de 41-jarige man de sleutel uit het contact van de scootmobiel te halen en de politie in te lichten. De 32-jarige scootmobieler heeft een proces-verbaal ontvangen. De 32-jarige man is voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (2011035462)

Verkeerscontrole
Langeveen
De politie heeft tijdens een verkeerscontrole in Langeveen zondag 17 april 18 processen-verbaal uitgeschreven. Gecontroleerd werd tussen 13.00 en 17.00 uur op de Langehaarsweg in Langeveen.

Van de 485 passanten reden er 13 bestuurder te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 132 km/h waar 80 km/h is toegestaan. Proces-verbaal is ook onder andere opgemaakt voor: Het op een bromfiets rijden zonder geldig rijbewijs, een bromfiets zonder kentekenplaat, een onverzekerde bromfiets en het negeren van een gesloten verklaring. (2011035478)

Twee fietsendieven aangehouden Enschede
Een 12-jarige en een 13-jarige jongen, beiden woonachtig in Enschede, zijn zondag 17 april aangehouden, omdat zij verdacht worden van diefstal van een fiets.

Politie Twente kreeg omstreeks 17.45 uur melding van een fietsendiefstal aan de achterzijde van het Volkspark in Enschede. Een oplettende getuige zag twee jongens met een vermoedelijk gestolen fiets slepen. De politie werd ingeschakeld. Beide jongens zijn aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Op het politiebureau bekende het tweetal betrokken te zijn bij de diefstal van de fiets. Na verhoor konden beide jongens naar huis. Processen-verbaal zijn opgemaakt. (2011035487)

Drugs aangetroffen in woning
Enschede
Bij een woning aan de Kwartelstraat is zondag 17 april rond 23.45 uur een hoeveelheid drugs aangetroffen.

Politie Twente kreeg melding van een buurtbewoner dat bij de woning een raam van een deur was ingegooid, waarop agenten ter plaatse gingen. Er was op dat moment niemand in de woning aanwezig. Vanwege een sterke hennepgeur is, in overleg met Justitie, de woning doorzocht. Hierbij zijn een flinke hoeveelheid wiet en mogelijk hasj aangetroffen. Er was geen aanwijzing voor een hennepkwekerij. De drugs en overige materialen zijn in beslag genomen. De bewoner, een 58-jarige man uit Enschede, kwam tijdens de zoeking aanrijden en is voor nader onderzoek ingesloten. (2011035554)

Koper- en glasvezelkabel gestolen Losser
Tussen vrijdag 15 april 15.45 uur en maandag 18 april 06.30 uur is van een terrein bij de waterzuivering aan de Ravenhorsterweg een grote hoeveelheid koper- en glasvezelkabel gestolen. Gezien het gewicht van de gestolen kabels, gaat de politie ervan uit dat de daders met een vrachtwagen moeten zijn geweest.

De politie heeft de diefstal in onderzoek. Wellicht zijn er mensen die iets hebben gezien van dit voorval of een vrachtwagen bij of op het terrein hebben gezien. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Losser: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Maandag 18 april 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --