Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Euretco en Intres onderzoeken fusie

Breda/Hoevelaken, 18 april 2011- Euretco uit Breda en Intres uit Hoevelaken, retailservice-organisaties in de non-foodretailmarkt, onderzoeken de mogelijkheden tot een fusie door middel van uitwisseling van aandelen. Hiertoe voeren beide organisaties momenteel een wederzijdse due diligence uit.

De ontwikkelingen binnen de branches mode, wonen en sport en op het terrein van e-commerce vragen om aanpassing van de organisaties. Schaalvergroting maakt efficiency, kwaliteitsverbetering en nieuwe investeringen voor de toekomst mogelijk om optimale retailservices te leveren. De doelstellingen van de combinatie zijn de aangesloten ondernemers nu en in de toekomst beter van dienst te zijn - en daarmee het behoud van de zelfstandig retailer in Nederland beter te borgen - en de rol naar leveranciers verder te professionaliseren.

Euretco en Intres zijn organisaties die beide actief zijn op het gebied van gezamenlijke inkoop, betalingsverkeer en marketing en dan met name in de detailhandelsbranches mode, wonen en sport. Daarnaast zijn beide organisaties belangrijke spelers in de markt van franchiseformules. Bij Euretco zijn dat onder andere SPORT 2000, Runnersworld, Decorette, Lampenier en bij Intres Intersport, Livera, Coach, Morgana en Libris/BLZ.

De verwachting is dat in mei nadere informatie verstrekt kan worden over de voortgang van de besprekingen.




Ingezonden persbericht